Επιθέσεις αδέσποτων σκύλων στον Αλμυρό Βόλου

Νέες επιθέσεις αδέσποτων ζώων στον καλλικρατικό δήμο Αλμυρού συνέβησαν τις τελευταίες ημέρες με θύματα αυτή τη φορά δύο αγοράκια ηλικίας πέντε και δώδεκα ετών που έζησαν απερίγραπτες σκηνές τρόμου.

Κάτοικοι του καλλικρατικού δήμου είναι εξοργισμένοι με το πρόβλημα των αδέσποτων, που φαίνεται ότι λαμβάνει μεγάλες διαστάσεις, καθώς όπως καταγγέλλουν οι αγέλες ζώων έχουν γίνει πλέον τόσες πολλές, που φοβούνται να κυκλοφορήσουν στους κοινόχρηστους χώρους.

Οπως αναφέρθηκε, την περασμένη Τετάρτη σκύλος επιτέθηκε σε ένα αγοράκι, που έπαιζε στην παιδική χαρά του Πλατάνου. Το περιστατικό έγινε ευτυχώς άμεσα αντιληπτό από κατοίκους της περιοχής, που κυριολεκτικά έσωσαν το αγοράκι από τα δόντια του σκύλου την τελευταία στιγμή, όταν άκουσαν την έντρομη φωνή του να καλεί σε βοήθεια.

«Στραφήκαμε προς το μέρος του και είδαμε ένα μεγάλο σκυλί να έχει ρίξει στο έδαφος το παιδάκι και να βρίσκεται από πάνω του, καλύπτοντας ολόκληρη τη φιγούρα του μικρούλη.

Βρισκόμασταν σε κοντινή απόσταση και διώξαμε το σκύλο. Ο 5χρονος ευτυχώς είχε μόνο μερικές γρατζουνιές. Ωστόσο, δεν μπορώ να φανταστώ τι θα συνέβαινε, αν βρισκόμασταν σε μακρινότερη απόσταση» δήλωσε στο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ μάρτυρας του περιστατικού.

Επίθεση αδέσποτου συνέβη και χθες το μεσημέρι στον Αλμυρό. Ενα αγοράκι ηλικίας δώδεκα χρονών έκανε ράμματα στο πόδι στο Κέντρο Υγείας Αλμυρού ύστερα από επίθεση από ζώο.

«Η κατάσταση έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο. Δεν τολμούμε ούτε στο ποδήλατο να ανεβούμε. Ακόμη και για απόσταση 100 μέτρων παίρνουμε τα αυτοκίνητά μας. Μιλάμε για ολόκληρες αγέλες που κυκλοφορούν παντού» είπε ο κάτοικος του Πλατάνου.

Το πρόβλημα υπάρχει εδώ και καιρό. Δεν πρόκειται για τα πρώτα κρούσματα, επισήμανε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι «πριν από ένα μήνα σκυλί επιτέθηκε σε 80χρονο, με αποτέλεσμα εκείνος να χάσει την ισορροπία του, να πέσει στο έδαφος και να χτυπήσει το κεφάλι του. Ο άνθρωπος έχει κινηθεί και νομικά κατά παντός υπευθύνου. Το θέμα όμως είναι η δημοτική αρχή, όλοι οι αρμόδιοι επιτέλους να ευαισθητοποιηθούν και να λάβουν μέτρα. Το πρόβλημα είναι σοβαρό».

Πηγή: http://www.taxydromos.gr/