Επιτρέπεται η είσοδος μόνο σε φιλόζωους!

Μια πρωτότυπη λέσχη άνοιξε τις πόρτες της χθες το απόγευμα στη Λάρισα. Έξω παγωνιά, αλλά μέσα στο καφενεδάκι της 28ης Οκτωβρίου, η ζέστη και η αγάπη περίσσευαν.

Ο Σύλλογος Προστασίας Κακοποιημένων Ζώων Λάρισας «Ο ελεύθερος», απέκτησε ένα δικό του χώρο όπου όλοι όσοι αγαπούν τα ζώα μπορούν να το κάνουν στέκι. Στόχος η συγκέντρωση εφοδίων για τα ζώα που περιθάλπει ο σύλλογος. Στη Λέσχη του Φιλοζωικού αυτού σωματείου δεν υπάρχουν εργαζόμενοι. Όλα τα μέλη και οι φίλοι μπορούν να συνδράμουν στη λειτουργία της λέσχης.

Οι προμήθειες (καφέδες, ζάχαρη κ.τ.λ.) γίνονται από τα μέλη και τα χρήματα που θα διέθετε για να πιει κάποιος τον καφέ του μπορεί να τα προσφέρει για την περίθαλψη των ζώων, που έχει υπό την προστασία του ο σύλλογος. Φυσικά, όσοι επιθυμούν μπορούν να φέρνουν και τροφές για τα ζώα.

Ο πρόεδρος του συλλόγου κ. Δημήτρης Τσιόναρος μιλώντας στην «Ε» για το σκεπτικό της ίδρυσης μιας λέσχης όπου όπως χαρακτηριστικά αναφέρει και η επιγραφή στην πρόσοψη, η είσοδος επιτρέπεται μόνο σε φίλους των ζώων, τόνισε ότι η ιδέα υπήρχε εδώ και πολύ καιρό και στόχος ήταν να υπάρχει ένας κοινός τόπος όπου θα μπορούν οι άνθρωποι να γνωρίζονται μεταξύ τους, να ανταλλάσσουν απόψεις και μέσα από εκδηλώσεις να ενημερώνονται για θέματα που αφορούν την υγεία και την καλύτερη διαβίωση των κατοικιδίων τους. Η δωρεάν παραχώρηση του χώρου από μέλος του σωματείου, ήταν ό,τι καλύτερο μπορούσε να συμβεί. Ή ίσως το αμέσως επόμενο καλύτερο, αφού σύντομα τα ζώα που φιλοξενεί ο σύλλογος αυτή τη στιγμή περίπου 20, θα μεταφερθούν σε νέες εγκαταστάσεις με καλύτερες προδιαγραφές, αφού ένα ακόμη μέλος του συλλόγου παραχώρησε μια έκταση 4 στρεμμάτων στην περιοχή της Τούμπας.

Πάντως, αναφορικά με τον τρόπο λειτουργίας της λέσχης ο κ. Τσιόναρος ξεκαθάρισε ότι ο Σύλλογος δεν αποσκοπεί σε χρηματικό κέρδος, αλλά βασικός στόχος είναι να έρθουν τα μέλη πιο κοντά, να γνωρίσουν και άλλοι Λαρισαίοι που αγαπούν τα ζώα τη δράση του συλλόγου και γιατί όχι να γίνουν και μέλη. Σήμερα ο Σύλλογος έχει 164 ενεργά μέλη και αξίζει να τονιστεί ότι είναι το μοναδικό σωματείο για την κακοποίηση των ζώων. «Τα ζώα που έχουν περάσει στην «αγκαλιά» του συλλόγου δεν είναι αδέσποτα που χτυπήθηκαν από τυχαίους ή τραυματίστηκαν. Είναι κυρίως ζώα που αγοράστηκαν ή υιοθετήθηκαν και αντί να βρουν ένα ζεστό σπιτικό βρήκαν τον χειρότερό τους εφιάλτη. Ζώα που φτάνουν σε μας κατόπιν εισαγγελικής εντολής γιατί οι ιδιοκτήτες αποδείχτηκαν ακατάλληλοι. Είναι πολύ δύσκολο να ενταχθεί στην κοινωνία ένα ζώο που έχει υποστεί κακοποίηση. Ο φόβος φεύγει δύσκολα. Χρειάζεται υπομονή, αγάπη και διάθεση. Εμείς προσπαθούμε να τους προσφέρουμε όλα όσα χρειάζονται για να σταθούν και πάλι στα πόδια τους μέχρι να βρουν το παντοτινό τους σπίτι» σημειώνει καταλήγοντας ο πρόεδρος του συλλόγου.

Της Νατάσας Πολυγένη

Πηγή: http://www.eleftheria.gr/