Εργάτης κινδυνεύει με 37χρόνια φυλάκισης γιατί προσέβαλε τον βασιλικό σκύλο!

Ενας 27χρονος Ταϊλανδός, εργάτης αυτοκινητοβιομηχανίας, κρατείται από την περασμένη εβδομάδα κατηγορούμενος για προσβολή του βασιλιά της Ταϊλάνδης εξαιτίας επίδειξης ασέβειας προς τον βασιλικό σκύλο και αντιμετωπίζει ποινή κάθειρξης 37 ετών.

Ο Τάνακορν Σιριπάιμπουν κατηγορείται από στρατιωτικό δικαστήριο για σαρκαστικό σχόλιο στο Ιντερνετ για την ημίαιμη σκυλίτσα Τόνγκντενγκ ή Κόπερ, που ο βασιλιάς Μπουμιμπόλ Αντουλγιαντέι διέσωσε από τους δρόμους και λατρεύει.

Ο βασιλιάς της Ταϊλάνδης έχει γράψει βιβλίο για την Τόνγκντενγκ, επαινώντας την για την πίστη και την υπακοή της, το οποίο εκδόθηκε το 2002, ενώ η ταινία κινουμένων σχεδίων «Χουν Τόνγκντενγκ: Η Εμπνευση» είναι δεύτερη στο box office της Ταϊλάνδης, (Khun (Χουν) σημαίνει σεβασμός). Η Τόνγκντενγκ έχει μεγάλη συμβολική σημασία διότι κατά το παρελθόν έχει χρησιμοποιηθεί από τον βασιλιά για να απευθύνει συμβουλές και προτροπές προς τους υπηκόους του.

Στην Ταϊλάνδη, η βασιλική οικογένεια προστατεύεται από την αυστηρότερη νομοθεσία του κόσμου. Οποιος προσβάλλει τον βασιλιά Μπουμιμοπόλ Αντουλγιαντέχ, 88 ετών, που εμφανίζεται ως ημίθεος, τη βασίλισσα ή τον διάδοχο απειλείται με ποινή φυλάκισης 15 ετών για κάθε κατηγορία.

Πηγή: http://ikypros.com/