ΕΡΩΤΗΣΗ: Ο σκύλος μου δαγκώνει. Τι να κάνω;

Καλημέρα έχω ένα σκύλο 3 ετών. Τον έχουμε πάρει πριν 1,5 χρόνο από την <ΦΑΖΟΥ> Όταν τον πήραμε είμαστε οι δεύτεροι που τον είχαν ζητήσει αλλά οι πρώτοι μετά 1-2 μήνες τον γύρισαν πίσω διότι επετέθει λένε σε παιδάκι. Εμείς είμαστε 2 άτομα στο σπίτι ο άντρας μου και εγώ και κάνουμε όλο αυτόν τον καιρό παρέα και με άλλους ιδιοκτήτες σκύλων και βγαίνουμε και κοινές βόλτες και γενικά είμαστε κοινωνικοί Μέχρι τώρα δεν είχαμε γενικά προβλήματα Μετά περίπου 6 μήνες συνύπαρξης χρειάστηκε να υποβληθεί σε αφαίρεση αδένα στον πωπό του και φόρεσε κολάρο Τότε στρεσαρίστηκε πολύ και δάγκωσε!! εμένα και τον άντρα μου όταν προσπαθούσαμε να τον βγάλουμε κάτω από το κρεβάτι που καθότανε και σφήνωνε φυσικά με το κολλάρο.
Από τότε δεν είχαμε άλλα προβλήματα. Μέχρι περίπου πρίν 1 μήνα όπου άρχισε να γκρινιάζει πολύ με τα πάντα!!! Δεν θέλει να βγει βόλτα όταν πρέπει, δεν θέλει να φάει αλλά γκρινιάζει άν πάρω το φαί, γενικά γκρίνιαζε μέχρι την Δευτέρα το πρωί που επιτέθηκε στον άντρα μου και τον δάγκωσε σοβαρά στο χέρι. Χτές το βράδυ προσπάθησα να τον παίξω με το πόδι μου και το μπαλάκι του και τελικά με δάγκωσε και εμένα στο πόδι όχι δυνατά όμως προειδοποιητικά.
Τι γίνεται? ΥΠΆΡΧΕΙ ΛΥΣΗ?
αν χρειάζεται και το τηλέφωνο να σας το δώσω για να βρεθεί κάποια λύση. Υπάρχει στο γύρω περιβάλλον και ο εγγονός μας ηλικίας 18 μηνών που γενικά τα πάνε καλά αλλά μέχρι πότε; Σας παρακαλώ ασχοληθείτε με το πρόβλημά μου
Ευχαριστώ

Pandora Vogli Marasli

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Θα ήταν παρακινδυνευμένο να γίνει διάγνωση εξ αποστάσεως. Θα πρέπει να  συμβουλευτείτε ένα έμπειρο εκπαιδευτή ειδικό στην συμπεριφορά και να του αναλύσετε το πλήρες ιστορικό του σκύλου σας. Το μεγαλύτερο πρόβλημα με τα υιοθετημένα σκυλιά είναι η άγνωστοι προηγούμενη ζωή τους και οι πιθανώς αρνητικές εμπειρίες. Πριν απευθυνθείτε  σε ΄΄συμπεριφερολόγο΄΄ θα πρέπει να εξεταστεί το ζώο από κτηνίατρο για τυχόν οργανικά προβλήματα η για κάποια πάθηση που επηρεάζει την συμπεριφορά του. Ν. Φ.

Αυτά που μπορώ να σκεφτώ / υποθέσω για τη περίπτωση είναι δύο: ή το ζώο πονάει / ενοχλείται από κάτι οργανικό, το οποίο του δημιουργεί εκνευρισμό που οδηγεί σε επιθετικότητα ή κάτι στο περιβάλλον / σχέση το έχει αγχώσει, με αποτέλεσμα πάλι επιθετικότητα.