Ερώτηση: Ανεβαίνει στο κρεβάτι μου τι να κάνω;

Σας στέλνω μήπως μπορέσετε κ με βοηθήσετε. Ο σκύλος μου είναι σχεδόν όλη μέρα μαζί μου σπίτι δουλειά . Τον έχω μάθει να μένει μέσα στο σπίτι κ στο χώρο εργασίας κ ελεύθερος. Είναι 17 μηνών και  το βράδυ έρχεται και  κοιμάται μαζί μου είτε μόλις με δει να  ξαπλώνω είτε κρυφά όταν με έχει πάρει ο ύπνος. Αυτό είναι το πρόβλημα ! Μήπως ξέρετε τι μπορώ να κάνω.. 

Xristos Kalompratsos 

klouvi

Απαντά ο Νίκος Φωτακόπουλος

Δεν μας λέτε ούτε το …ιστορικό,  ούτε την φυλή του σκύλου σας. Είναι βέβαιο όμως ότι η συμπεριφορά του συντρόφου σας είναι απόλυτα φυσιολογική. Θέλει να είναι κοντά στον αρχηγό της αγέλης του που είστε εσείς. banner-Josera-kynology.gr

http://josera.gr/

Προφανώς κάποια στιγμή του δώσατε το δικαίωμα να ανέβει (και)  στο κρεβάτι σας, οπότε αυτός το θεώρησε κεκτημένο.  Αν εσείς στο πέρασμα του χρόνου αλλάξατε γνώμη και δεν τον θέλετε πια στο κρεβάτι σας είναι κάτι ανεξήγητο που για το σκυλίσιο μυαλό. Ας μην ξεχνάμε ότι ο σκύλος είναι ζώο ρουτίνας και δεν αντέχει τις αλλαγές. Θα πρέπει λοιπόν να ξεκινήσετε την ΄΄απεξάρτηση΄΄ , κατά την διάρκεια της ημέρας,  περιορίζοντας τον σκύλο σε κλουβί περιορισμού για σταδιακά αυξανόμενα χρονοδιαστήματα.  Φροντίστε όμως να έχει οπτική επαφή μαζί σας για  να νοιώθει την παρουσία και την …φωνή σας. Μιλάτε του ήρεμα και αδιάφορα.. Σαν να ήταν ελεύθερος.  Το βράδια  θα τον περιορίζετε και πάλι στο κλουβί του για όσο χρονικό διάστημα χρειαστεί. Αν η μέθοδος δεν αποδώσει συμβουλευτείτε ένα ειδικό συμπεριφοράς στον οποίο θα περιγράψετε και το  ιστορικό της συνύπαρξης σας. Καλά …ξενύχτια!

Διαβάστε και το επισυναπτόμενο άρθρο. Ίσως βοηθήσει και κυρίως εξηγήσει την συμπεριφορά του σκύλου σας.

Σκύλοι και γάτες στο …κρεβάτι μας!