Ηράκλειο Κρήτης: Κατήγγειλαν στην Αστυνομία τον παράνομο εκτροφέα Πίτμπουλ!

Τον παράνομο εκτροφέα Πίτμπουλ που κάτω από απαράδεκτες συνθήκες ζευγαρώνει σκυλιά και τα πουλάει χωρίς παραστατικά προσήγαγαν χθες αστυνομικοί του Β’ Α.Τ. Ηρακλείου Κρήτης.

Σύμφωνα με την «Ζωόφιλη Δράση» ήταν γνωστό εδώ και καιρό ότι κάποιος στο Ηράκλειο στην περιοχή της Καλλιθέας – όπως εξήγησε στο www.zoosos.gr η γραμματέας του σωματείου Καλλιόπη Μαραβελάκη – είχε εκεί παράνομο εκτροφείο, αλλά μόλις χθες έγινε κατορθωτό να εντοπιστεί το εγκαταλελειμένο κτίριο όπου ήταν δεμένα τα ζώα.

Το παράνομο εκτροφείο στο εγκαταλελειμένο κτίριο.

Τα επτά ενήλικα Πίτμπουλ (τέσσερα αρσενικά και τρία θηλυκά) και τα έξι κουτάβια ήταν αλυσοδεμένα σ’ ένα περιφραγμένο με τσιμεντόλιθους χώρο, πού ήταν στεγασμένος και για τροφή είχαν – ακόμα και τα κουτάβια – ωμά κόκκαλα ζώων.

Σε τραγικότερη κατάσταση ήταν το ένα από τα θηλυκά σκυλιά, που εγκυμονεί, καθώς από τις συνεχείς γέννες η μήτρα και οι μαστοί του ζώου έχουν διογκωθεί επικίνδυνα και χρειάζεται άμεσα περίθαλψη.

Όταν οι εθελοντές της «Ζωόφιλης Δράσης», που μετά από έρευνα εντόπισαν το σημείο με τα 13 σκυλιά, έφτασαν εκεί είδαν έναν άνδρα, ο οποίος πληρώνεται για να τα ταΐζει, να φεύγει με την μοτοσικλέτα του καθώς αντιλήφθηκε την παρουσία τους.

Με ωμά κόκαλα τρέφονται τα ζώα.

Οι εθελοντές, αφού τράβηξαν φωτογραφίες πήγαν στο Β’ Α.Τ. Ηρακλείου για να καταθέσουν την σχετική καταγγελία, καθώς πέραν την παράνομης εκτροφής τα ζώα κακοποιούνταν μια και αλυσοδεμένα πάνω στα κόπρανα τους, ενώ για τα θηλυκά οι συνεχείς γέννες – που ο νόμος απαγορεύει – έχουν άμεσες συνέπειες στην υγεία τους.

Ο ιδιοκτήτης του χώρου, μόλις ενημερώθηκε από τον υπάλληλο του ότι τον είχαν εντοπίσει, έσπευσε στον χώρο να απομακρύνει τα σκυλιά και εκεί τα μέλη της «Ζωόφιλης Δράσης» τον βρήκαν φεύγοντας από το αστυνομικό τμήμα.

To θηλυκό που εγκυμονεί χρειάζεται κτηνιατρική περίθαλψη.

Τελικά αφού κλήθηκε η Αστυνομία ο παράνομος εκτροφέας οδηγήθηκε στο Β’ Αστυνομικό Τμήμα αλλά δεν συνελήφθη και αφέθηκε ελεύθερος γιατί η ΕΛ.ΑΣ. θέλει να εξετάσει περισσότερο τα στοιχεία που υπάρχουν σε βάρος του.

Η κα Μαραβελάκη μας εξήγησε ότι η «Ζωόφιλη Δράση» κατέθεσε αίτημα για την κατάσχεση των ζώων στην Εισαγγελία Πρωτοδικών και αναμένουν το αν θα σχηματιστεί δικογραφία για τον παράνομο εκτροφέα. Αξίζει να επισημάνουμε ότι ο εκτροφέας δήλωσε φιλόζωος και εξήγησε ότι είχε βρει τα ζώα αδέσποτα στον δρόμο γι’ αυτό και τα μάζεψε για να φροντίσει.

Οι φωτογραφίες, που ακολουθούν, είναι αδιάψευστος μάρτυρας της «φροντίδας» που τους παρέχει.

Πηγή: Ηράκλειο Κρήτης: Κατήγγειλαν στην Αστυνομία τον παράνομο εκτροφέα Πίτμπουλ | www.zoosos.gr