Ηράκλειο Κρήτης: Κατασχέθηκε με εντολή εισαγγελέα το σκυλί που έσερνε με το Ι.Χ. ο ιδιοκτήτης του!

Με εντολή εισαγγελέα παραδόθηκε σήμερα στο Σωματείο Ζωόφιλη Δράση o Βελγικός Ποιμενικός τον οποίο ο ιδιοκτήτης του είχε δέσει στο όχημα του και τον έσερνε το μεσημέρι της περασμένης Κυριακής στον επαρχιακό δρόμο της Φοινικιάς Ηρακλείου Κρήτης επειδή όπως είπε δεν ήθελε να λερώσει την καρότσα του αγροτικού του.

IrakleioFoinikiaVelgikosPoimenikos

Δεν έβαλε το ζώο στην καρότσα για να το μεταφέρει στο κτήμα του γιατί την έχει ως κόσμημα!

Η Ζωόφιλη Δράση ενημερώθηκε στις 11/10 το βράδυ από τον αυτόπτη μάρτυρα ο οποίος και προσκόμισε φωτογραφίες από το συμβάν και τον αριθμό κυκλοφορίας του οχήματος και την επόμενη μέρα κατέθεσε το Α’ Αστυνομικό Τμήμα Ηρακλείου Κρήτης όλα τα στοιχεία για τον σχηματισμό δικογραφίας.

Το χρονικό της υπόθεσης

Ο αυτόπτης μάρτυρας, που περνούσε από την περιοχή με το αυτοκίνητο του, είδε τον οδηγό και ιδιοκτήτη του σκύλου λίγο μετά τις 16:30 να αναπτύσσει ταχύτητα και το σκυλί να τρέχει λαχανιάζοντας με όλη του την δύναμη για να μην συρθεί στην άσφαλτο.

IrakleioFoinikiaVelgikosPoimenikos (1)

Ο καταγγέλλων αφού ακολούθησε το όχημα, του έκλεισε τον δρόμο, σταμάτησε τον οδηγό αλλά και τράβηξε τις φωτογραφίες με το 4X4 αγροτικό μάρκας ISUZU (με αθηναϊκές πινακίδες) πίσω από το οποίο ήταν δεμένο το ζώο.
Ο οδηγός για να δικαιολογηθεί είπε ότι ήθελε να πάει «τον λύκο στο μετόχι (κτήμα)» και ότι την καρότσα του αγροτικού Ι.Χ. την έχει ως κόσμημα (!) γι’ αυτό και δεν έβαλε εκεί το ζώο εκεί για να το μεταφέρει ασφαλώς στον προορισμό του.

Πηγή: http://www.zoosos.gr