Ηράκλειο: Ο πρώτος σκύλος – οδηγός τυφλών που μπαίνει σε νοσοκομείο!

Η Μέη είναι ένα ξανθό Labrador – Retriever και ο 1ος σκύλος – οδηγός τυφλών που εκπαιδεύτηκε από τηΕλληνική Σχολή σκύλων – οδηγών τυφλών «Λάρα». Πριν από περίπου ένα μήνα η Μέη κατέκτησε ακόμη μία πρωτιά: έγινε ο πρώτος σκύλος – οδηγός που έχει ελεύθερη είσοδο σ’ ένα νοσοκομείο!
Η Μέη συνοδεύει την ψυχολόγο Ιωάννα – Μαρία Γκέρτσου, η οποία έχει ολική απώλεια όρασης και από τον Ιούνιο εργάζεται στο Πανεπιστημιακό νοσοκομείο Ηρακλείου.
«Όταν έπιασα δουλειά στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου, δουλειά έπιασε και η Μέη, ο σκύλος – οδηγός τυφλών. Η Μέη, χαρίζει αγάπη κι αισιοδοξία παντού, παίρνοντας ακόμα μια πρωτιά: έγινε ο 1ος σκύλος που μπαινοβγαίνει ελεύθερα σε ενα νοσοκομείο. Ως σκύλος – οδηγός ή / και ως σκύλος – θεραπευτής, αλλά πρωτίστως ως σκύλος. Οι γιατροί και οι νοσηλευτές που υποδέχθηκαν τη Μέη, έδειξαν ακόμα μια φορά, πόσο πολύ διψά αυτή η χώρα για ζωή και πρόοδο» τονίζει σε ανάρτησή της στο facebook η κ.Γκέρτσου που είναι και πρόεδρος της Ελληνικής Σχολής Σκύλων – Οδηγών Τυφλών «Λάρα».
Screen Shot 2015-07-22 at 10.19.34 π.μ.
«Σε μία άκρη της Ελλάδας, συμβαίνει, ένα θαυματάκι τόσο μικρό μα συνάμα τόσο μεγάλο για όλους κι όλες εμάς που το ζούμε. Κι ίσως λίγο περισσότερο για εμένα, επειδή βλέπω τους κόπους μια ζωής να πιάνουν τόπο. Κι αυτή, ειναι η μεγαλύτερη ικανοποίηση» προσθέτει η κ.Γκέρτσου.
Σημειώνεται ότι η Μέη – όπως γράφει και στο…βιογραφικό της στο site των σκύλων – οδηγών τυφλών «Λάρα» – είναι μία σταρ. «Δίνει ακούραστα το “παρών” σε συνεντεύξεις, ημερίδες κι επιδείξεις κι έχει κριθεί ως υπόδειγμα σκύλου – οδηγού».
 
Η Σχολή Σκύλων-Οδηγών «Λάρα»
Ιδρύθηκε το 2008 και είναι Αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία. Πήρε το όνομά της από τη «Λάρα», τον 1ο σκύλο-οδηγό τυφλών στην Ελλάδα. Κύριο έργο της Σχολής «Λάρα» είναι να εκπαιδεύει και να παρέχει σκύλους-οδηγούς σε άτομα με ολική ή μερική απώλεια όρασης εντελώς δωρεάν.