Η κοιλάδα των εγκαταλελειμμένων σκύλων της Τουρκίας

Μια απομονωμένη κοιλάδα στην Τουρκία αποτελεί πλέον «χωματερή» για δεκάδες απελπισμένα σκυλιά που εγκαταλείφθηκαν από τους ιδιοκτήτες τους και αγωνίζονται για να επιβιώσουν.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα της Daily Mail, οι φιλόζωοι λένε ότι το απομακρυσμένο πέρασμα στη μέση των βουνών έχει αποτελέσει το σημείο που αποφασίζουν να εγκαταλείψουν τα ζώα τους και προσθέτουν ότι κάποιοι σκόπιμα ξεκίνησαν να τα πηγαίνουν και να τα εγκαταλείπουν εκεί. Μερικά σκυλιά εικάζεται ότι είναι αδέσποτα ενώ άλλα φαίνεται πως είχαν ιδιοκτήτες οι οποίοι αφήνοντάς τα εκεί γνώριζαν ότι δεν θα μπορούν να βρουν το δρόμο για να επιστρέψουν.

Το όνομα μάλιστα των βουνών στην επαρχία της νοτιοδυτικής Τουρκίας που έχουν εγκαταλειφθεί μεταφράζεται κυριολεκτικά ως εξής: «Όποιος πάει εκεί, δεν έρχεται ποτέ πίσω». Η κοιλάδα τώρα είναι γεμάτη από απελπισμένα σκυλιά τα οποία αγωνίζονται να επιβιώσουν στις σκληρές συνθήκες και στα άσχημα καιρικά φαινόμενα ενώ δεν βρίσκουν ούτε τροφή. Πολλά από τα σκυλιά, σύμφωνα με το δημοσίευμα κάνουν συνεχώς κύκλους για να βρουν έστω λίγο νερό ενώ αρκετά έχουν χάσει πολύ βάρος και το δέρμα τους έχει γεμίσει σημάδια από το άσχημο περιβάλλον. Πασχίζουν να βρουν φαγητό μέσα στο άγονο τοπίο αλλά δεν τα καταφέρνουν.

Περαστικοί τράβηξαν φωτογραφίες και βίντεο με τις συνθήκες που ζουν τα σκυλιά με άλλα να είναι πολύ φιλικά και άλλα πολύ φοβισμένα. Φιλόζωοι πηγαίνουν στο σημείο όποτε μπορούν και αφήνουν τροφή αλλά κάνουν έκκληση για να λυθεί το πρόβλημα. Ζητούν αφενός από τους ιδιοκτήτες να μην τα εγκαταλείπουν, αφετέρου από τις αρχές να βοηθήσουν στην επίλυση του ζητήματος.

dogsturk1dogsturk2dogsturk3dogsturk4dogsturk5dogsturk6

Πηγή: http://www.newsbeast.gr/