Η Ταϊβάν απαγόρευσε επίσημα την σφαγή και κατανάλωση κρέατος σκύλου!

    επιμέλεια: Ν. Φωτακόπουλος

    Στην Ασία η κατανάλωση κρέατος σκύλων είναι μια παράδοση είναι μια παράδοση για αρκετές χώρες. Όμως φαίνεται πως κάτι αρχίζει να αλλάζει έστω και δειλά. Στην  Ταϊβάν έχει  ψηφιστεί  πλέον νόμος για την απαγόρευση της θανάτωσης σκύλων και γατών για κατανάλωση από τον άνθρωπο . Είναι η πρώτη ασιατική χώρα που το πράττει επίσημα  και τιμωρεί τους παραβάτες με πρόστιμο και φυλάκιση.

    Η απόφαση της Ταϊβάν είναι μέρος μιας πραγματικής πολιτιστικής αλλαγής που σιγά σιγά κερδίζει έδαφος σε χώρες της Ασίας όπως η Κίνα, το Βιετνάμ, η Ταϊλάνδη, η Ινδονησία και η Κορέα, όπου τον περασμένο Δεκέμβριο έκλεισε ένα από τα μεγαλύτερα σφαγεία σκύλων της χώρας.

    Στην Ταϊβάν στο εξής όσοι δεν θα σέβονται το νόμο θα τιμωρούνται με  πρόστιμο περίπου 7.600 ευρώ, τα οποία  θα αυξάνονται στα 61.000 ευρώ ενω θα επιβάλλεται και δύο χρόνια φυλάκιση για παράνομη σφαγή . Στις τιμωρίες θα περιλαμβάνεται η δημοσίευση των ονομάτων και των φωτογραφιών των δραστών!

    Το 2001, η Ταϊβάν είχε περάσει  ένα νόμο που απαγόρευε την  πώληση κρέατος και  γούνας  κατοικίδιων ζώων όπως τα σκυλιά και τις γάτες.

     Στη συνέχεια όπώς αναφέρει η ΄΄Παγκόσμια Συμμαχία για τον Σκύλο΄΄ με έδρα το Χονγκ Κονγκ – έχει ξεκινήσει μια  προσπάθεια νομοθετικής διαδικασίας από τις 10 Δεκεμβρίου στην πόλη της Kaoshing (η πρώτη που  απαγόρευσε της κατανάλωσης κρέατος σκύλου).  Η  WDA οργάνωσε  μια μεγάλη συνάντηση στην Ταϊπέι, την πρωτεύουσα της Ταϊβάν, με στόχο την ενημέρωση των πολιτικών σχετικά με τη σημασία της απαγόρευσης της κατανάλωσης κρέατος σκύλου.

    Από εδώ ξεκίνησε  μια διακομματική νομοθετική πρόταση του Εθνικιστικού Κόμματος και του Δημοκρατικού Προοδευτικού Κόμματος. Μετά από μια σειρά μποϊκοτάζ από ορισμένα μέλη του κοινοβουλίου της Ταϊβάν (Yuan),τελικά  ο νόμος πέρασε και εφαρμόζεται.