Ιδρυτική συνέλευση ερασιτεχνών εκτροφέων καθαρόαιμων σκύλων!

κείμενο-φωτο: Ν. Φωτακόπουλος

Με την συμμετοχή περίπου 30 ερασιτεχνών κυνοτρόφων πραγματοποιείται αυτή την ώρα στην Βαρυμπόμπη η πρώτη γενική συνέλευση για την έγκριση του καταστατικού του ΄΄Συλλόγου Ερασιτεχνών Εκτροφέων Σκύλων Ελλάδος΄΄.

ektrofis4Ο υπό ίδρυση Σύλλογος έχει ως κύριο στόχο την εκπροσώπηση της Ελληνικής ερασιτεχνικής εκτροφής καθαρόαιμων σκύλων σε κρατικούς και άλλους φορείς. Πολύ σημαντικός όμως είναι και ο στόχος του Συλλόγου για διαρκή ενημέρωση του κοινού για το έργο των ερασιτεχνών εκτροφέων και της καθαρόαιμης εκτροφής σκύλων.

ektrofis3-Η ίδρυση του Συλλόγου αυτή την χρονική περίοδο είναι αναμφίβολα μια σημαντική εξέλιξη. Με δεδομένη από την μια την χρόνια αδράνεια του Κυνολογικού Ομίλου Ελλάδος σε ότι αφορά την (νομική) υποστήριξη των ερασιτεχνών εκτροφέων και από την άλλη τον πόλεμο της πολιτείας κατά της ερασιτεχνικής εκτροφής ο νέος Σύλλογος αναμφίβολα αναμένετε να έχει σημαντικό ρόλο στις επερχόμενες κυνοφιλικές εξελίξεις.  Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με το υπό ίδρυση καταστατικό ο νέος Σύλλογος αναγνωρίζει ως ανώτατη κυνολογική αρχή τον Κυνολογικό Όμιλο Ελλάδος. Άλλωστε μέλη μπορούν να γίνουν, σύμφωνα με το προσχέδιο του καταστατικού,  μόνο όσοι εγγράφουν τις γέννες τους στον ΚΟΕ και διαθέτουν αναγνωρισμένη, από αυτόν, επωνυμία εκτροφείου.

ektrofis2