Ιταλικός Μπράκ –Braco italiano

ΧΩΡΑ ΚΑΤΑΓΩΓΗΣ: Ιταλία

ΧΡΩΜΑ: Λευκό, πορτοκαλόλευκο, καστανόλευκο, πορτοκαλόστικτο και καστανόστικτο.

ΜΕΓΕΘΟΣ: Ύψος 56-66 εκατοστά. Βάρος 25-40 κιλά. ΕΙΔΟΣ: Σκύλος Δείκτης (φέρμας).

ΧΑΡΑΚΤΗΡΑΣ: Ήπιος, αφοσιωμένος, σταθερός αν και πείσμων, πιστός, ψύχραιμος και εργατικός.

ΙΣΤΟΡΙΚΟ: Η πρωτόγονη φιγούρα και κεφαλή του Μπράκο (συγγενής του Σεγκούτζιο) φέρουν την αδιαφιλονίκητη σφραγίδα του σκύλου του Αγίου Ουμβέρτου (Μπλάντχαουντ) και των σκύλων της Ναβάρρας και του Μπούργκος (Ισπανία).

Μικτός τύπος δείκτη / ιχνηλάτη. Είναι σχεδόν σίγουρο ότι η καταγωγή του ανάγεται στους αρχαιο – ελληνικούς λαγωνικούς κύνες, αν και η σύγχρονη ιστορία του ξεκίνησε τον 18ο αιωνα.

ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ: Άσκηση, σωστή δίαιτα, εκπαίδευση με σεβασμό στην υπερήφανη φύση και τον ιδιαίτερο ρυθμό του.

ΥΓΕΙΑ: Αρκετά καλή. Χρειάζεται συχνό καθαρισμό αυτιών. Η φυλή προσβάλλεται από ισχιακή δυσπλασία και ανωμαλίες των βλεφάρων.

brak

ΙΔΑΝΙΚΕΣ ΣΥΜΒΙΩΣΕΙΣ: Κυνόφιλοι με αθλητικά ενδιαφέροντα και κυνηγοί με αριστοκρατικά γούστα και εκλεκτικές συνήθειες. Σκύλος τρυφερός, ευαίσθητος, αρχέγονος, με τόνους καλής θέλησης και άλλο τόσο πείσμα!

Λατρεύει την οικογενειακή ζωή και την ευκαιρία για άσκηση σε μεγάλες εκτάσεις. Αγαπά τη θαλπωρή, τη συντροφιά, την αγκαλιά και τ’ αναπαυτικά μαξιλάρια! ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ: «Πρωτόγονη», λογική, ευγένεια, ακριβής και σταθερή εργασία με επιμονή και οξύνοια, αλλά και ισχυρογνωμοσύνη. Άριστος κολυμβητής. Δύναμη, εξαιρετική μύτη, μελωδικό γαύγισμα.

ΑΝΤΕΝΔΕΙΞΕΙΣ: Η φυλή δεν αποδίδει στα δύσβατα, ορεινά εδάφη, ούτε ταιριάζει σε θερμόαιμους, ανυπόμονους χαρακτήρες. Αφοσιώνεται βαθιά και έντιμα και δεν πρέπει να αλλάζει ιδιοκτήτες. Στην πόλη είναι …σαν ψάρι έξω από το νερό!

brak2