Καθαρόαιμοι σκύλοι στα βάθρα της Θεσσαλονίκης!

Κείμενο-Φώτο: Νίκος & Νάσος Φωτακόπουλος

Αναμφίβολα ήταν μια από τις πιο όμορφες εκθέσεις καθαρόαιμων σκύλων των τελευταίων χρόνων… Το διοικητικό συμβούλιο, τα μέλη και  κυρίως οι εθελοντές του Κυνοφιλικού Ομίλου Θεσσαλονίκης  έχοντας πλέον την εμπειρία διοργάνωσης πολλών εκθέσεων κατάφεραν να διοργανώσουν μια τριήμερη έκθεση που θα μείνει στην μνήμη των κυνοφίλων σαν μια  εξαίρετη διοργάνωση και διαφήμιση της καθαρόαιμης κυνοφιλίας…  Η διεξαγωγή της έκθεσης στο πλαίσιο της εμπορικής έκθεσης ΄΄Ζootechnia’’  προσέλκυσε χιλιάδες επισκέπτες που γνώρισαν από κοντά τα καθαρόαιμα σκυλιά και ήρθαν, (πολλοί για πρώτη φορά), σε επαφή με την οργανωμένη κυνοφιλία.

Βέβαια η ένταξη της έκθεσης του ΚΟΘ σε μια μεγαλύτερη εκδήλωση δημιουργεί και προβλήματα όπως αυτό του παρκινγκ που ταλαιπώρησε τους κυνόφιλους έκθετες… Και αυτό ήταν το πλέον  δυσάρεστο γεγονός σε ότι αφορά μια πραγματικά εξαίρετη διοργάνωση..

koth2

Οι κριτές

-Το   …διηπειρωτικό  πάνελ περιελάμβανε εξαίρετους  Έλληνες, Ευρωπαίους και Νοτιαμερικανούς κριτές. Όπως συμβαίνει πάντα υπήρξαν κάποια  παράπονα(κια) όμως δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι και οι κριτές έχουν …δικαίωμα στο λάθος. Όπως άλλωστε και οι εκθέτες.

Πολύ θετικά σχολιάστηκε η πρωτοβουλία της διοίκησης τους ΚΟΘ να προσκαλέσει  την πρώτη ημέρα της τριπλής έκθεσης αποκλειστικά έλληνες κριτές! Αντίθετα από την επιλογή των διοργανωτών των εκθέσεων του ΚΟΕ (Γαλανού-Ιωαννίδης) που τους  απαξιώνουν αποκλείοντας  τους η διοίκηση του ΚΟΘ  τους τίμησε αφιερώνοντας  μια ημέρα αποκλειστικά σε αυτούς.  Το ίδιο και οι έκθετες. Αν και ήταν Παρασκευή, ημέρα εργάσιμη , δεκάδες κυνόφιλοι τίμησαν με την παρουσία τους έλληνες κριτές  παρουσιάζοντας τους  περίπου 250 σκύλους!

koth3

Οι καλύτεροι σκύλοι

Παράλληλα με την τριπλή έκθεση με απονομή CAC-CACIB έγιναν και ειδικές εκθέσεις CAC για όλες τις ομάδες. Για πρακτικούς λόγους εδώ θα αναφέρουμε μόνο τους καλύτερους σκύλους των τριών CACIB.Την πρώτη ημέρα λοιπόν ο κ Γιώργος Κωστόπουλος επέλεξε για τον τίτλο του Καλύτερου Έκθεσης το μακρύτριχο Τσιουάουα  MYSTIC LEGION DRAGO των Γ.  Παπαδόπουλος – Γ. – Ραπτάκη ενώ για αναπληρωματικό της Έκθεσης επέλεξε το  Αμέρικαν Σταφορντσαιρ Τέρριε UNIKAT POKEROWY ŻYWOT από την Πολωνία.

Την δεύτερη ημέρα καλύτερος έκθεσης αναδείχτηκε το Ουαλικό Τέρριερ ”Monaline Laggon lee’‘ από την Σερβία ενώ την τρίτη ημέρα καλύτερο έκθεσης αναδείχτηκε το Κάβαλιερ Κινγκ Τσαρλς Σπάνιελ Gentle Star About a Dream  

koth4

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ BEST IN SHOW

Παρασκευή 03/02/2017

  1.  Chihuahua long hair – MYSTIC LEGION DRAGO – ιδ. & εκ.  Παπαδόπουλος Γ. – Ραπτακης Α.
  2. American Stafforshire terrier – UNIKAT POKEROWY ŻYWOT (FCI) – ιδ.& εκ. KRZYSZTOF BŁAŻKÓW ELŻBIETA (συμμετοχή από Πολωνία)
  3. Labrador retriever – LIBERTY AT PALMHILL CELEBRITY FROM LAB’S HOUSE BL – ιδ. Weber Marquerite
  4. Pyrenean mountain dog – GILLANDANT DREAM SPIRIT – ιδ. Κορωνιάδης Ελευθέριος

koth5

Σάββατο 04/02/2017

  1. Welsh Terrier – MONALINE LAGOON LEE – ιδ. PIJUNOVIC VLADIMIR & BARTOS LEA (συμμετοχή από Σερβία)
  2. Cavalier King Charles Spaniel – GENTLE STAR ABOUT A DREAM  – ιδ. ČUKIĆ BOJAN (συμμετοχή από Σερβία)
  3. Rottweiler – COOPER HAUS OF ROTTIES – ιδ. Καρούσης Οδυσσέας
  4. Golden retriever – REFLEXIONS OF GOLD ALWAYS ON MY MIND – ιδ. & εκ. Ποζιάδου Ολυμπία

koth6

Κυριακή 05/02/2017

  1. Cavalier King Charles Spaniel – GENTLE STAR ABOUT A DREAM  – ιδ. ČUKIĆ BOJAN (συμμετοχή από Σερβία)
  2. Welsh Terrier – MONALINE LAGOON LEE – ιδ. PIJUNOVIC VLADIMIR & BARTOS LEA (συμμετοχή από Σερβία)
  3. Rottweiler – HELLASTAR XANDER – ιδ. Μοσκοβέλης Παντελής
  4. American Akita – LORD OF ODATE’S INHERITANCE XTREME – ιδ. Αμπατζίδης Σπύρος

koth7

koth8

ΔΕΙΤΕ: ΒΙΝΤΕΟ! Διεθνής Έκθεση Καθαρόαιμων Σκύλων. Θεσσαλονίκη Φεβρουάριος 2017