Καταγγελία στον ΚΟΕ για το πρωτοφανές περιστατικό με την σκύλα που γέννησε κατά την διάρκεια Αγώνων Ντράτχααρ!

Μια εβδομάδα μετά το πρωτοφανές γεγονός του τοκετού ενός Θηλυκού Ντράτχααρ σε Αγώνα Κυνηγετικών Ικανοτήτων, που διοργάνωσε ο Όμιλος για την προστασία της ράτσας,  η διοίκηση του Κυνολογικού Ομίλου Ελλάδος ….καμώνεται ότι δεν άκουσε τίποτα. Όμως η έγγραφη πλέον καταγγελία ίσως αναγκάσει την ηγεσία της ελληνικής  κυνοφιλίας να πράξει τα αυτονόητα. Και όχι μόνο η ηγεσία του ΚΟΕ αλλά και κάθε αρμόδια αρχή  που οφείλει να εφαρμόζει τους νόμους για την προστασία των ζώων.

ntra1 ntrah1

Υπενθυμίζεται ότι σε αγώνες κυνηγετικών ικανοτήτων που διοργάνωσε ο Ελληνικός Όμιλος Ντράτχααρ στον υδροβιότοπο της Ανθήλης Φθιώτιδος,  συμμετείχε και ενός θηλυκός σκύλος σε προχωρημένη εγκυμοσύνη ο οποίος γέννησε μέσα στο τερέν κατά την διάρκεια της εκδήλωσης!  Διαβάστε την επιστολή της ενυπόγραφης καταγγελίας και βγάλτε τα δικά σας συμπεράσματα.

ntra2

Προς Κυνολογικό Όμιλο Ελλάδος

Αγ. Στέφανο Αττικής

30 Ιανουαρίου 2016

υπ.οψιν Διοικητικού Συμβουλίου

κοιν. α) Κυνοφιλικούς Ομίλους

         β)  Κάθε αρμόδια αρχή

Αξιότιμοι κύριοι σας ενημερώνω για το απαράδεκτο γεγονός που συνέβη σε Αγώνα Κυνηγετικών Ικανοτήτων  του Ομίλου Ντρατχααρ Ελλαδος που διεξήχθη την Κυριακή 25 Ιανουαρίου στην περιοχή της Ανθήλης Φθιώτιδος. Σε αυτόν τον αγώνα, ο οποίος διοργανώθηκε με την δική σας έγκριση, συμμετείχε μια ετοιμόγεννη σκύλα η οποία γέννησε κατά την διάρκεια του αγώνα!!! Το γεγονός υπέπεσε στην  αντίληψη μου από ανάρτηση του ιδιοκτήτη της στο διαδίκτυο μέσα από την οποία μας ενημέρωνε για το απίστευτο ….κατόρθωμα του. Επειδή από τον εσωτερικό κανονισμό του ΚΟΕ – απαγορεύεται η συμμετοχή θηλυκών σκύλων, που βρίσκονται σε προχωρημένη εγκυμοσύνη, σε κυνοφιλικές εκδηλώσεις και επειδή το συγκεκριμένο περιστατικό αναμφίβολα βρίσκεται έξω και πέρα από κάθε έννοια κυνοφιλικής ηθικής σας ζητώ όπως πέρα από τις εσωτερικές διαδικασίες που ΩΦΕΙΛΕΤΑΙ  να κινήσετε άμεσα  (παραπομπή στο πειθαρχικό  κ.λ.π)  να εξετάσετε μέσω του νομικού σας συμβούλου τυχόν ποινικές ευθύνες με βάση τον νόμο  περί ευζωίας των ζώων των κάτωθι:

α) Του ιδιοκτήτη και κυναγωγού του σκύλου ΄΄Αυγερινός Κλειώ΄΄  κ Νίκου Αυγερινού

β) Του διοργανωτή Ομίλου Ντράτχααρ Ελλάδος

γ) Της κρητού κας Ματας Σκούρα που δεν απέβαλε και δεν προστάτευσε  ως όφειλε τον συγκεκριμένο σκύλο.

δ) Κάθε άλλου εμπλεκόμενου και συνυπεύθυνου.

-Ελπίζω η οικογενειακή (;) και επαγγελματική (;) σχέση  της κρητού του συγκεκριμένου Αγωνα κας Μάτας Σκούρα με το μέλος της διοίκησης σας κ Χρήστο Ψυχάρη που διατηρεί επαγγελματική επιχείρηση φιλοξενίας Σκύλων και Κυνοτροφείο στην περιοχή της Κερατέας, με την επωνυμία Psιharis Ventus να μην  επηρεάσει όσα εκ του νόμου 4235/2014 και εκ της θέσεως σας  οφείλεται να πράξετε.

-Τέλος σας ζητώ να πάρετε θέση για τον …ενθουσιασμό που προκάλεσε ο συγκεκριμένος τοκετός σε κάποια μέλη των Ομίλων Ντρατχααρ και ΚΟΕ τα οποία μάλιστα φέρουν την ιδιότητα του κριτή (!) του Κυνολογικού Ομίλου Ελλάδος!

Σε ότι αφορά την εξύβριση και τις  απειλές εναντίον μου επειδή ανέδειξα δημοσιογραφικά το γεγονός σας ενημερώνω ότι ήδη έχω αναθέσει στους δικηγόρους μου την προσφυγή στην δικαιοσύνη..

-Στην διάθεση σας, όπως και για κάθε αρμόδια αρχή, όλα τα στοιχεία που έχω στην διάθεση μου για το συγκεκριμένο γεγονός.

Με κυνοφιλικούς χαιρετισμούς

Νίκος Φωτακόπουλος

Μέλος και τέως Αντιπρόεδρος Κυνολογικού Ομίλου Ελλάδος

ΔΕΙΤΕ: Απαράδεκτο. Σκύλα γέννησε στο τερέν των αγώνων!