Κολομβία: Σκύλος εντόπισε 2,7 τόνους κοκαϊνης!

Χάρη σε έναν ειδικά εκπαιδευμένο σκύλο της υπηρεσίας δίωξης ναρκωτικών, οι Αρχές της Κολομβίας εντόπισαν και κατέσχεσαν 2,17 τόνους κοκαΐνης, στο αεροδρόμιο Μεντεγίν Ριονέγρο.

Η ανακάλυψη έγινε κατά τη διάρκεια επιθεώρησης ενός φορτίου μιας εταιρείας διεθνών μεταφορών και τα ναρκωτικά προορίζονταν για τον Παναμά, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της αστυνομίας.

Οι 2,17 τόνοι κοκαΐνης είχαν κρυφτεί μέσα σε δύο μεταλλικά εξαρτήματα γα μηχανές επεξεργασίας ζαχαροκάλαμου, γεγονός που έβαλε σε υποψίες τους τελωνειακούς που επιθεώρησαν το φορτίο, με αποτέλεσμα να δοθεί η εντολή για έρευνα στον… πλέον κατάλληλο, τον σκύλο Μπράκο.

Η κατάσχεση αυτή αυξάνει σε 83 τον αριθμό των τόνων κοκαΐνης που έχουν κατασχεθεί μέχρι στιγμής το 2015, ποσότητα που είναι μεγαλύτερη από την αντίστοιχη για ολόκληρη την περασμένη χρονιά.

Την περασμένη Πέμπτη (02/07), έκθεση του Γραφείου των Ηνωμένων Εθνών για τον Έλεγχο των Ναρκωτικών και την Καταπολέμηση του Εγκλήματος (UNODC) ανέφερε ότι οι καλλιεργούμενες εκτάσεις που χρησιμοποιούνται για την παραγωγή φύλων κόκας στην Κολομβία, αυξήθηκαν κατά σχεδόν 50% το 2014, σε περίπου 690 τετραγωνικά χιλιόμετρα, ενώ η παραγωγή από τους 290 τόνους το 2013 αυξήθηκε σε 442 το 2014.

Read more: http://www.newsbomb.gr