Κουταβάκι από εκτροφέα και όχι από Pet Shop!

Κείμενο: Γιώργος Κωστόπουλος (εκπαιδευτής σκύλων- ειδικός συμπεριφοράς)

Φωτο: Ν. Φωτακόπουλος

goldenritriverΑγοράζοντας το κουταβάκι μας απευθείας από τον εκτροφέα – είτε αυτός είναι επαγγελματίας είτε ιδιοκτήτης μιας μόνο θηλυκιάς – έχουμε την ευκαιρία να δούμε και  να αξιολογήσουμε την μητέρα, την φυσική της κατάσταση, τον χαρακτήρα της, τον τρόπο συμπεριφοράς της προς τα κουτάβια της και να έχουμε μια πληρέστερη εικόνα για την μέχρι τώρα ανατροφή του μελλοντικού μας συντρόφου.

Μέσω του εκτροφέα έχουμε πολλά ακόμα πλεονεκτήματα. Πιθανόν να έχουμε την ευκαιρία να δούμε και να αξιολογήσουμε τον πατέρα των κουταβιών και αν όχι τον ίδιο, τουλάχιστον φωτογραφία του. Επιπλέον ο εκτροφέας, άτομο που ειδικεύεται στη συγκεκριμένη φυλή, είναι σε θέση (και πρέπει) να μας δώσει όλες τις δυνατές πληροφορίες που αφορούν τις ιδιαιτερότητές της και τα “μυστικά” της: εξειδικευμένες πληροφορίες όσον αφορά τη διατροφή και ανατροφή, το χαρακτήρα, ιδιαίτερες ανάγκες, προφυλάξεις, προσόντα ή μειονεκτήματα…

Για τις περισσότερες δημοφιλείς φυλές υπάρχει αυτή τη στιγμή στη χώρα μας κυνοτροφική δραστηριότητα και ο ενδιαφερόμενος είναι σε θέση να προμηθευτεί ένα κουτάβι ποιότητας σύντομα και χωρίς ταλαιπωρίες.

Πηγές πληροφόρησης: ο Κυνολογικός Όμιλος Ελλάδος (Κ.Ο.Ε.), ο Όμιλος της φυλής και το kynology. gr