Μία ξεκαρδιστική γνωριμία με τα Cavalier King Charles Spaniel!

Ο συγγραφέας και σκηνοθέτης Graydon Sheppard δημιούργησε τη σουρεαλιστική σειρά Pure Breeds, που παρουσιάζει τα πιο εκλεπτυσμένα -γενεολογικά- κατοικίδια ζώα. Το σημερινό επεισόδιο είναι η αφορμή για μια καλύτερη γνωριμία με τα Cavalier King Charles Spaniel, γνωστά για τη μεταξένια γούνα τους, την αφοσίωση και τη στοργική συμπεριφορά τους. Ο σκηνοθέτης μας μιλάει για την ευχαρίστηση του να δουλεύεις με τόσο χαριτωμένα κατοικίδια.

—Θέλετε να μας πείτε γιατί θέλατε να ασχοληθείτε με τα καθαρόαιμα; Graydon Sheppard:

Τρελλαίνομαι για σκυλιά. Όταν έβλεπα χαριτωμένο σκυλί στο δρόμο και το υιοθετούσα, έκλαιγα. Τα καθαρόαιμα, σκυλιά και γατιά είναι παράξενο γιατί θεωρούνται “ζώα πολυτελείας” και είναι υπέροχα, με ενδιαφέρουσες ιστορίες αλλά είναι απλώς ζώα που τους αρέσει να παίζουν. Συνήθως μας παρουσιάζονται είτε ως φαντασμένα που παίρνουν μέρος σε διαγωνισμούς και κερδίζουν βραβεία είτε ως φιλάσθενα, περίπλοκα και μελαγχολικά και ήθελα να βρω την αλήθεια χωρίς να αγνοώ αυτά τα στοιχεία.

—Η σειρά δείχνει την αγάπη της στα κατοικίδια. Είχατε ποτέ;

GS:Σίγουρα δείχνει αγάπη. Είχα ένα σκύλο τον Molson, όπως ακριβώς λέγεται η μπύρα γιατί ήμουν ένα πολύ κλασάτο 13χρονο. Ήταν ένας γκαφατζής από το Humane Society, νομίζω πως ήταν διασταύρωση Bouvier και Shepherd και ήταν τόσο γλυκός και χαριτωμένος όταν τον πρωτοσυνάντησα. Αλλά με το που τον υιοθετήσαμε μετατράπηκε σε ψυχικά ασθενή. Ούρλιαζε -κυριολεκτικά σαν άνθρωπος- με όλη τη δύναμη των πνευμόνων του ειδικά όταν τον πηγαίναμε στα μαθήματα εκπαίδευσης. Τον αγαπούσα τόσο πολύ. Τα κακά σκυλιά είναι ωραία.

—Ποιά ήταν η συμπεριφορά τους στα γυρίσματα; Ήταν συνεργάσιμα; Είχαν μήπως υπερβολικές απαιτήσεις;

GS: Την ημέρα των γυρισμάτων οι μικρές τους προσωπικότητες έλαμψαν. Η Mylee ήταν βέβαια η σταρ, οπότε το σενάριο διαμορφώθηκε γύρω από κείνη. Όταν ένα σκυλί έφευγε από τη θέση του και έτρεχε μακριά η Mylee απλώς πηδούσε στο πλάνο και καθόταν ακριβώς εκεί που ήταν η θέση του άλλου σκυλιού.

—Το ζώο που είναι πιο κοντά στη προσωπικότητά σας;

GS:

Η περσική γάτα.   — Γιατί;

GS: Γιατί αρέσει πολύ και στους δυό μας να τεμπελιάζουμε. Απλώς εγώ είμαι λίγο καλύτερος στο να το κρύβω.

©Nowness Πηγή: www.lifo.gr