Μαραζώνει στο δημοτικό κυνοκομείο ο «Χάτσικο» της Κομοτηνής!

Μόλις τα φώτα της δημοσιότητας έσβησαν και το ενδιαφέρον του κόσμου ατόνησε, ο μαύρος Χάτσικο της Κομοτηνής ξεχάστηκε. Σήμερα μαραζώνει σε ένα κλουβί στο δημοτικό κυνοκομείο περιμένοντας μια οικογένεια να τον υιοθετήσει. Τρεις μήνες πέρασαν από την ημέρα που έγινε γνωστή η συγκινητική ιστορία του πιστού σκύλου που μάταια περίμενε το αφεντικό του, το οποίο έφυγε από τη ζωή έπειτα από λιποθυμικό επεισόδιο.

Επί πέντε ολόκληρες μέρες το σκυλάκι με το κόκκινο λουρί, τρομαγμένο και με βλέμμα γεμάτο απόγνωση, περίμενε τον ιδιοκτήτη του στο σημείο όπου είχε παρκάρει το αυτοκίνητό του και είχε φύγει με ταξί, γιατί δεν αισθάνθηκε καλά, για να «σβήσει» τελικά από παθολογικά αίτια. Οι φιλόζωοι κατάφεραν να εντοπίσουν τον σκύλο που έψαχνε ακόμη το αφεντικό του. Η περίπτωσή του ταυτίστηκε με αυτή του φημισμένου σκύλου ράτσας Ακίτα που γεννήθηκε το 1923 στην Ιαπωνία και έμεινε στην ιστορία για την αξιοθαύμαστη αφοσίωση στον κύριό του.

Μόλις έγινε γνωστή η ιστορία του Χάτσικο της Κομοτηνής οι φιλόζωοι έβαλαν φωτιά στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Ολοι αναρτούσαν και κοινοποιούσαν την ιστορία του κάνοντας γνωστή την περιπέτεια του συμπαθέστατου τετράποδου, όμως, όπως λένε οι φιλόζωοι από την Κομοτηνή, ουδείς ενδιαφέρθηκε ουσιαστικά να υιοθετήσει τον σκύλο.

«Είχαν ενδιαφερθεί πολλοί για την τύχη του ζώου, όμως δεν είχε υπάρξει επίμονο ενδιαφέρον από κάποιον. Το σκυλάκι μεταφέρθηκε στο κυνοκομείο, όπου ξεχάστηκε σε ένα κλουβί. Εκεί περιμένει μόνο μέχρι σήμερα, με τη θλίψη ζωγραφισμένη στα μάτια του και κάθε μέρα είναι και πιο μελαγχολικό. Πρόκειται για ένα πλάσμα που αποδεικνύει την αφοσίωση αυτών των ζώων στον άνθρωπο» περιγράφει στην «Espresso» ο υπεύθυνος της Φιλοζωικής Κομοτηνής Παναγιώτης Γκουδουσίδης.

Εμβόλια

Ο συμπαθέστατος σκυλάκος είναι τριών ετών, ζυγίζει 26 κιλά και έχει κάνει όλα τα εμβόλια. «Πρόκειται για ένα ιδιαίτερο ζώο, που ήταν πάντα επιφυλακτικό και δεν ήταν κοινωνικοποιημένο, καθώς ο ιδιοκτήτης του ζούσε εκτός πόλης σε ερημική περιοχή και δεν είχε μεγάλη επαφή με τους ανθρώπους. Το σκυλί πρέπει να φύγει από το κυνοκομείο, γιατί κάθεται κλεισμένο σε ένα κλουβί. Θέλουμε μια υπεύθυνη οικογένεια που θα έχει εμπειρία με τα σκυλιά για να μπορεί να το φροντίσει όπως πρέπει» προσθέτει ο εκπρόσωπος της Φιλοζωικής Κομοτηνής.

Νίκος Πιτσιακίδης

Πηγή: ww.espressonews.gr