Μαρούσι: Κάηκαν ζωντανά σκυλιά, γατιά και πουλιά από πυρκαγιά σε διαμέρισμα!

Για αδιαφορία της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας κάνουν λόγο οι αυτόπτες μάρτυρες

Άγνωστος είναι ο συνολικός αριθμός των ζώων που κάηκαν ζωντανά ή από ασφυξία τα ξημερώματα της Πέμπτης καθώς ξέσπασε πυρκαγιά σ’ ένα διαμέρισμα στον πρώτο όροφο μιας πολυκατοικίας την οδό Παύλου Μελά 29 στο Μαρούσι Αττικής.

Η παρέμβαση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας ήταν άμεση καθώς στο σημείο έφτασαν 9 οχήματα και 30 άνδρες. Το διαμέρισμα καταστράφηκε μεν ολοσχερώς αλλά γλύτωσαν τα υπόλοιπα πέντε της πολυκατοικίας. Η γυναίκα στο σπίτι της οποίας ξέσπασε η φωτιά η κα Γιούλη μόλις αντιλήφθηκε τι συνέβη χτύπησε τα κουδούνια των γειτόνων της για να βγουν από τα σπίτια και μετά επί ώρες πάλευε να πείσει την Πυροσβεστική να σώσει τα ζώα της.

Η Σάντυ κατέληξε καθώς υπέστη εγκαύματα Β’ και Γ’ βαθμού.

Στο μεγάλο της διαμέρισμα η κα Γιούλη με τον σύζυγο της φιλοξενούσε 5 σκυλιά, 12 γάτες και άγνωστο – σε εμάς – αριθμό πουλιών. Η πυρκαγιά ξέσπασε λίγο μετά τα μεσάνυχτα και σύντομα οι πυροσβέστες την έθεσαν υπό έλεγχο όμως παρά τις εκκλήσεις των αυτοπτών μαρτύρων, των γειτόνων και της ιδιοκτήτριας των ζώων δεν έκαναν τον κόπο να βάλουν μια σκάλα και να σώσουν τουλάχιστον τα σκυλιά που ήταν στο μπαλκόνι επί ώρες.

Η Όλγα Πεγιάδη πρόεδρος του φιλανθρωπικού και φιλοζωικού σωματείου «Φίλοι Ζώων και Ανθρώπων» εξήγησε στο www.zoosos.gr ότι σύμφωνα με όσα της περιέγραψαν οι αυτόπτες μάρτυρες και η ιδιοκτήτρια των ζώων τα δύο σκυλιά τα κατέβασαν οι πυροσβέστες από το μπαλκόνι λίγο μετά τις 07:15 το πρωί και ενώ είχαν ήδη υποστεί εγκαύματα.

Η Σάντυ και ο Μέλη είχαν υποστεί σοβαρά εγκαύματα καθώς είχαν μείνει στο φλεγόμενο σπίτι για έξι ώρες. Δυστυχώς η σκυλίτσα καθώς είχαν καεί τα πνευμόνια και οι μύες της κατέληξε, ενώ ο Μελής νοσηλεύεται σε πολύ σοβαρή κατάσταση στο κτηνιατρείο της Ειρήνης Κανελλοπούλου.

Η Λάρα ήταν η μόνη που πήδηξε από το μπαλκόνι και γλύτωσε από τις φλόγες. Η σκυλίτσα Μάχη πέθανε όχι από τις φλόγες αλλά από την ασφυξία.

Γείτονες είπαν ότι είδαν γάτες να πηδούν από το σπίτι ενώ το τρίχωμα τους καιγότανε αλλά είναι άγνωστο αν κάποιο γατί σώθηκε. Επίσης άγνωστος είναι και ο αριθμός των πουλιών που κάηκαν στα κλουβιά τους.

Η Νέδα που αγνοείται.

Μέχρι σήμερα αγνοείται η τύχη και της ηλικιωμένης σκυλίτσας της Νέδας, που ενώ ήταν για ώρες στο μπαλκόνι, κάποια στιγμή εξαφανίστηκε. Σχεδόν δύο 24ωρα μετά την πυρκαγιά στους ενοίκους του διαμερίσματος δεν έχει επιτραπεί να μπουν στο σπίτι τους και να αναζητήσουν τα πτώματα.

Σύμφωνα με τους αυτόπτες μάρτυρες οι πυροσβέστες ενώ είχαν σβήσει την φωτιά, ενώ είχαν σωθεί όλοι οι άνθρωποι, έκαναν ερωτήσεις του τύπου «για ποιο λόγο έχετε τόσα ζώα στο σπίτι;» και δεν ενδιαφέρθηκαν να βάλουν μια σκάλα για να κατεβάσουν εγκαίρως τα σκυλιά που ήταν στο μπαλκόνι και εκλιπαρούσαν για τη σωτηρία τους. Το έκαναν μετά από μεγάλη καθυστέρηση και αυτό είχε ως αποτέλεσμα τα ζώα που κατέβασαν να φέρουν σοβαρά εγκαύματα στο κορμί τους.

Πηγή: Μαρούσι: Κάηκαν ζωντανά σκυλιά, γατιά και πουλιά από πυρκαγιά σε διαμέρισμα | www.zoosos.gr