Μπράβο! Πυροσβέστες και εθελοντές σώζουν σκύλο από πνιγμό στον Πειραιά!

Σήμερα (28/11) οι εθελόντριες του ΖΩ.ΣΥ.ΠΕ., Έλενα και Δέσποινα είχαν πάει σε περιστατίκο να ταΐσουν 6 αδέσποτακια στην Δραπετσώνα-Χαραυγή ενώ λίγη ώρα μετά απο το λιμανάκι απέναντι ακούγοντουσαν ουρλιαχτά σκύλου που ζητούσε απεγνωσμένα βοήθεια. Φτάνωντας εντόπισαν τον γέρικο σκυλάκο ο οποίος είχε πέσει (?) μέσα στο λιμάνι παρόλα αυτά τα βογγιτά του δεν προσέλκυσαν κανέναν από τους τόσουν άντρες που ψάρευαν εκεί. Ο σκυλάκος είχε μπλεχτεί στα σχοινιά και σε μία ρόδα και το ότι ήταν υπέρβαρος δεν βοήθησε και πολύ την κατάσταση. Οι εθελόντριες βρήκαν ένα πάτημα και έφτασαν πιο κοντά στον σκυλάκο αλλά ήταν πολύ στενός ο χώρος και δεν μπόρεσαν να τον βγάλουν έξω. Μετά απο πολύ προσπάθεια τον ξέμπλεξαν και και φωνάζωντας τον τον οδήγησαν να κολυμπήσει προς έναν βράχο μέσα στο νερό ώστε να πατάει κάπου τουλάχιστον (διότι μπροστά στα μάτια τους δύο φορές βούλιαξε ολόκληρος απο το βάρος και την κούραση). Λίγο αργότερα έφτασε στο σημείο ή εθελόντριας μας Αφροδίτη και ειδοποίησαν την πυροσβεστική η οποία ήρθε μέσα σε 10 λεπτά! Δύο άνδρες του σώματως βούτηξαν στο νερό και πήραν στην αγκαλιά τους τον σοκολατένιο σκυλάκο βγάζωντας τον με ασφάλεια στα λιμέρια του. Οι εθελόντριες περιποιήθηκαν τον ημιαιμο πιτμπουλάκο (ηλικίας περίπου 11 ετών), τον σκούπισαν, τον τάισαν και εκείνος μετά αφου ηρέμισε πήγε και ξάπλωσε! Το απόγευμα οι εθελόντριες Μάρθα, Δέσποινα και Έλενα πήγαν στο σημείο να δουν τον σκυλάκο και του έφεραν κουβερτούλες (τις οποίες έβαλαν στον στεγασμένο χώρο που κοιμίζουν οι ψαράδες τον σκυλάκο! Οι εθελόντριες θα ξαναπάνε να δουν την κατάσταση του σκυλάκου να βεβαιωθούν πως όντος δεν διατρέχει καβέναν κίνδυνο.
•Οφείλουμε να πούμε ένα τεράστιο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ στους άνδρες της Πυροσβεστικής για την ΑΜΕΣΗ ανταπόκριση τους και για την επιτυχή τους προσπάθεια για την διάσωση του τετράποδου!
Παράδειγμα προς μίμηση το σημερινό περιστατικό, ΜΗΝ προσπερνάτε ένα αδέσποτο που σας έχει ανάγκη, όλοι φανταζόμαστε το ποια θα ήταν η κατάληξη του σκυλάκου χωρίς την παρέμβαση των ανθρώπων που βοήθησαν για την διάσωση του!
Αξίζει να κοινοποιηθεί!