Ξεκίνησε το φεστιβάλ σκυλίσιου κρέατος στη Κίνα!

Από  21/6 και για τις επόμενες 10 ημέρες, θα λάβει χώρα στην επαρχία Γιουλίν της Κινας, το ετήσιο φεστιβάλ σκυλίσιου κρέατος. Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, περίπου 15.000 σκύλοι και γάτες θα σφαχτούν και θα προσφερθούν ως ”έδεσμα” στους συμμετέχοντες.

Το φεστιβάλ πρωτοκαθιερώθηκε στη σημερινή του μορφή το 2009. Η κατανάλωση σκυλίσιου κρέατος είναι αρκετά διαδεδομένη σε επαρχίες της νότιας Κίνας. Η δράση ακτιβιστικών ομάδων όμως, έχει πετύχει να περιορίσει το φαινόμενο. Για παράδειγμα, τα εστιατόρια που σερβίραν κρέας σκύλου στο Πεκίνο ‘ηταν κάτι συνηθισμένο μέχρι πριν λίγα χρόνια. Πλέον έχουν εξαφανιστεί τόσο από τις διαστάσεις που έχει λάβει το όλο θέμα, μέσω δημοσιευμάτων και κοινωνικών μέσων, όσο και από την απόφαση των αρχών να τα κλείσουν, παραμονές των Ολυμπιακών Αγώνων του 2008.

Η δυναμικές δράσεις φιλόζωων έχουν επίσης σώσει εκατοντάδες σκύλους και γάτες που προορίζονταν για το σφαγείο. Η Yang Xiaoyun, συνταξιούχος εκπαιδευτικός, δαπάνησε 150.000 γουάν για να σώσει 360 σκυλιά και δεκάδες γάτες το 2014. Το 2015, πλήρωσε άλλα 7.000 γουάν και διέσωσε 100 σκυλιά.

Παρά τη διεθνή κατακραυγή και τις προσπάθειες ακτιβιστών, οι τοπικές αρχές δε φαίνονται διατεθειμένες να σταματήσουν το βάρβαρο έθιμο. Οι φωτογραφίες που ακολουθούν, είναι από το φετινό φεστιβάλ που ξεκίνησε σήμερα…

Σχετικό ψήφισμα που έχει συγκεντρώσει πάνω από 1.000.000 μπορείτε να το βρειτε εδώ.