Οι καλύτερες φωτογραφίες με ζώα για το 2014

«Κλικ» την κατάλληλη στιγμή

Αν ρίξουμε μια ματιά πίσω στο χρόνο, μέσα από τις φωτογραφίες του ειδησεογραφικού πρακτορείου Reuters, θα βρούμε πάρα πολλές στιγμές που «πάγωσαν» στο χρόνο χάρη στα «κλικ» που έγιναν την κατάλληλη στιγμή.

Από την αρκούδα που ξαποσταίνει σε μια αιώρα, μέχρι το γλάρο που επιτέθηκε στο λευκό περιστέρι που αφέθηκε ελεύθερο από τα χέρια του Πάπα και από τα καλυμμένα με τις στάχτες ενός ηφαιστείου στη Σουμάτρα κοτόπουλα, μέχρι τα σκυλιά που απολαμβάνουν υπηρεσίες σπα πολυτελείας στη Βραζιλία… δείτε παρακάτω ένα μίνι αφιέρωμα με μερικές από τις καλύτερες φωτογραφίες του 2014 από ζώα που δημοσίευσε το Time.

Κάποιες θα σας κάνουν να γελάσετε, κάποιες θα σας συγκινήσουν, ενώ άλλες θα σας προβληματίσουν…

1. Μια μαύρη αρκούδα ξαποσταίνει σε μια αιώρα, στην αυλή ενός σπιτιού στη Daytona Beach της Φλόριντα (Μάιος 2014)

2. Ένα περιστέρι που άφησε ο Πάπας Φραγκίσκος δέχεται επίθεση από ένα γλάρο στην πλατεία του Αγίου Πέτρου στο Βατικανό (Ιανουάριους 2014)

3. Ένα χρυσόψαρο 10 ετών υποβάλλεται σε χειρουργική επέμβαση αφαίρεσης όγκου από το κεφάλι του στο Νοσοκομείο Ζώων Lort Smith της Μελβούρνης (Σεπτέμβριος 2014)

4. Ένας ψαράς μεταφέρει ένα νεκρό φαλαινοκαρχαρία στην επαρχία Fujian της Κίνας (Αύγουστος 2014)

5. Κύκνοι απολαμβάνουν μια βαρκάδα στη λίμνη Alster του Αμβούργου (Νοέμβριος 2014)

6. Κότες περικυκλωμένες από ένα τοπίο γεμάτο ηφαιστειακή στάχτη από το Όρος Sinabung κοντά στο χωριό Sigarang-Garang στη Σουμάτρα της Ινδονησίας (Ιανουάριος 2014)

7. Ένας χωρικός βάζει το σκύλο του στο φορτηγό του λίγο πριν εκκενωθεί το χωριό του (Pintu Besi) στη Σουμάτρα της Ινδονησίας (Φεβρουάριος 2014)

8. Ένα αρσενικό κόκκινο ελάφι έχει καλύψει τα κέρατά του με φτέρη και κάνει τον περίπατό του στο πάρκο Richmond του Λονδίνου (Οκτώβριος 2014)

9. Μια μαϊμού και ο εκπαιδευτής της σε ένα τσίρκο στην επαρχία Anhui της Κίνας (Νοέμβριος 2014)

10. Ένας σκύλος απολαμβάνει υπηρεσίες σπα… πολυτελείας σε ένα pet salon του Σάο Πάολο (Μάρτιος 2014)