Οι …κρυφοεπαγγελματίες κάνουν κακό τόσο στους πραγματικούς ερασιτέχνες όσο και στους επαγγελματίες!

κείμενο: Κατερίνα Σκαρβελάκη

Με αφορμή το νομοσχέδιο για τα κατοικίδια ζώα η Κατερίνα Σκαρβελάκη (εκτροφέας Ροτβάιλερ με την επωνυμία Altar der Musen Rottweilers) έγραψε τις σκέψεις της στο προσωπικό της προφiλ στο facebook από όπου το αναδημοσιεύουμε.

-Kυνολογικός προβληματισμός με αφορμή το Νομοσχέδιο Τσιρώνη ή αλλιώς κοπελιές και παλικάρια γίνανε μαλλιά κουβάρια.

Κυρίες και κύριοι ερασιτέχνες εκτροφείς, αγαπητοί συνοδοιπόροι και συναγωνιστές, σας παρακολουθώ να τρώγεστε διαδικτυακά τόσες μέρες και πραγματικά θλίβομαι. 
Επιτρέψτε μου να σας παραθέσω κάποια στοιχεία (πέστε τα και τροφή για σκέψη), μπας και κάποια στιγμή αναγνωριστεί η ερασιτεχνική εκτροφή με δόξα και τιμή και κάνουμε όλοι το χόμπι μας χωρίς τον φόβο καταγγελιών, κυρώσεων και προστίμων.

  1. Να είμαστε ρεαλιστές στο τι ζητάμε. Με 4 γέννες ανά φυλή ετησίως δεν θεωρείται κάποιος ερασιτέχνης εκτροφέας σκύλων, θεωρείται φοροφυγάς και λαμόγιο που παρασιτεί εις βάρος ΝΟΜΙΜΩΝ επιχειρήσεων όπως pet shops, εκτροφείων και λοιπών επαγγελματιών στο χώρο του νόμιμου εμπορίου κατοικιδίων και κατ’ επέκταση κανείς αρμόδιος δεν πρόκειται να σας πάρει σοβαρά.
  2. Σταματήστε να θεωρείτε αιτία των προβλημάτων μας τους άλλους και δη τους νόμιμους.
    Ο αντίπαλος σας ΔΕN είναι οι νόμιμες επιχειρήσεις που έχουν το κράτος συνέταιρο και πληρώνουν ασφαλιστικές εισφορές και φόρους για να μπορούν να πληρώνονται την συνταξούλα τους η μητέρα και ο πατέρας σας.
    Από τις επιχειρήσεις αυτές, οι οποίες ελέγχονται φορολογικά, ασφαλιστικά και υγειονομικά από τους αρμόδιους φορείς, ζουν 15.000 οικογένειες.
  3. Όσοι δηλώνουν “ερασιτέχνες” αλλά επί της ουσίας ζουν από την εκτροφή, τις παράνομες πανσιόν φιλοξενίας και την παράνομη εκπαίδευση, χωρίς να έχουν κολλήσει στη ζωή τους ένα ρημάδι ένσημο και χωρίς να έχουν πληρώσει ένα ευρώ φόρο, ας φροντίσουν να νομιμοποιηθούν αντί να κράζουν ένθεν και ένθεν διότι και μόνο που υπάρχουν κάνουν τεράστιο κακό και στους πραγματικούς ερασιτέχνες που έχουν μεράκι με τις φυλές τους και στους επαγγελματίες του χώρου που πληρώνουν κερατιάτικα ένα σωρό χρήματα για να μπορούν να διατηρήσουν τις επιχειρήσεις τους. 
    Ο ψεύτης και ο κλέφτης τον πρώτο χρόνο χαίρονται. Όσο χαρήκατε, χαρήκατε πάρτε το αλλιώς, σας πήρανε χαμπάρι.
  4. Τα επιχειρήματα περί ηθικής στην εκτροφή και περί αγάπης για τα σκυλάκια σας ΔΕΝ είναι αντικειμενικά, μετρήσιμα και ελέγξιμα γι’ αυτό πάψτε να τα χρησιμοποιείτε σε τραπέζια διαπραγματεύσεων διότι φαίνεστε γραφικοί.
  5. Η εκτροφή σκύλων είναι χόμπι. Ας δούμε ρεαλιστικά αυτή τη δραστηριότητα, διότι όσο τη βλέπουμε ως λειτούργημα κάνεις αρμόδιος δεν πρόκειται να μας πάρει σοβαρά.
  6. Σταματήστε να αναφέρεστε στην FCI συνέχεια λες και είναι το Άγιο Δισκοπότηρο. Αφ’ ενός εκτός του δικού μας μικρόκοσμου είναι παντελώς άγνωστη, αφετέρου σε πολλές χώρες οι δραστηριότητες της αποτέλεσαν αντικείμενο έρευνας και όποιος κατάλαβε, κατάλαβε.

ΥΓ. Η κυρία που κάνει εκτροφή Dobermann στην Πάτρα (μου διαφεύγει το όνομά της) και διαθέτει το μοναδικό χάρισμα να συμμετέχει ταυτόχρονα σε 32 groupακια στο fb έχοντας άποψη επί παντός επιστητού, ισχυρίστηκε κάπου ότι εάν έχει κάποιος βίλα, μπάτλερ και οικονόμο, μπορεί να συντηρεί καμιά 40ρια σκύλους στο σπίτι του. 
Επειδή λοιπόν ο Ερμής είναι ανάδρομος και μας βρήκαν διάφορες ατυχίες στην βίλα (το τυρί μούχλιασε, ο αστακός ψόφησε, το κρασί πάλιωσε και μαύρισε το χαβιάρι), ας μας πει από που να ψωνίσουμε μπάτλερ διότι μας άφησε και ο Χαλίλ χρονιάρες μέρες και δεν έχουμε ποιος να μας σερβίρει το brunch.