Οι λύκοι επέστρεψαν στη Ρώμη -Για πρώτη φορά έπειτα από έναν αιώνα [βίντεο]

ΡΟΥΛΑ ΒΛΑΣΣΟΠΟΥΛΟΥ

Πάνω από έναν αιώνα είχαν να δουν λύκους στη Ρώμη. Κι όμως, τα ζώα επέστρεψαν, καθώς εθεάθησαν έξω από την πόλη.

Ο λύκος έχει ιδιαίτερη θέση στην ιστορία της Ρώμης. Σύμφωνα με τη μυθολογία, μία λύκαινα θήλαζε τον Ρωμύλο και τον Ρώμο, τους ιδρυτές της πόλης. Τώρα, κρυφές κάμερες κατέγραψαν ζώα αυτού του είδους πολύ κοντά στην πόλη, σε καταφύγιο άγριων ζώων, δίπλα σε μια πολύβουη λεωφόρο και πολύ κοντά στο αεροδρόμιο «Λεονάρντο ντα Βίντσι».

Οι κάμερες του LIPU, ιταλικής οργάνωσης για την προστασία των πτηνών, κατέγραψαν δύο ενήλικους λύκους, αλλά και τουλάχιστον δύο λυκάκια. Για ευνόητους λόγους, ήδη οι ερευνητές έχουν ονομάσει Ρωμύλο τον αρσενικό ενήλικο λύκο.

«Αυτή είναι η πρώτη φορά, έπειτα από περισσότερα από 100 χρόνια, που έχουν εντοπιστεί λύκοι κοντά στη Ρώμη», δήλωσε στην Telegraph η καθηγήτρια φυσικών επιστημών Αλέσια ντε Λορένζις. «Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι που επέστρεψαν», πρόσθεσε.

Η περιουσία των κτηνοτρόφων δεν απειλείται από τους λύκους, σύμφωνα με τους επιστήμονες, καθώς αναλύσεις στα περιττώματά τους έδειξαν ότι τρέφονται αποκλειστικά με αγριόχοιρους, που βρίσκονται στην περιοχή.

Μέχρι τη δεκαετία του ’70, στην Ιταλία προέτρεπαν τους κατοίκους να κυνηγούν τους λύκους. Ομως, από το 1971 θεωρήθηκε προστατευόμενο είδος, καθώς είχε μειωθεί δραματικά ο αριθμός τους.

Πηγή: Οι λύκοι επέστρεψαν στη Ρώμη -Για πρώτη φορά έπειτα από έναν αιώνα [βίντεο] | iefimerida.gr