Οι Σκοπιανοί απωθούν τους πρόσφυγες με σκύλους. Δεκάδες τραυματίες…

gaugisma1Οι Σκοπιανοί δεν στήνουν μόνο διπλούς φράχτες στα σύνορα με την Ελλάδα, αλλά, προσπαθεί να απωθήσει τους πρόσφυγες και με μεθόδους που προκαλούν φρίκη. Σύμφωνα με δημοσιεύματα, βάζουν ακόμη και λυκόσκυλα να κυνηγούν και να τραυματίζουν μετανάστες.

Μέλη ανθρωπιστικών οργανώσεων που δραστηριοποιούνται στην Ειδομένη αναφέρουν ότι έχει χρειαστεί να αντιμετωπίσουν περιστατικά με μετανάστες που επιστρέφουν ματωμένοι από τα Σκόπια μετά την αποτυχημένη προσπάθειά τους να περάσουν από τη χώρα και να συνεχίσουν το ταξίδι τους προς την Ευρώπη. «Περιθάλψαμε τουλάχιστον είκοσι άτομα που έφεραν ουλές από δαγκωματιές σκύλων» περιγράφει στην Καθημερινή γιατρός-μέλος ανθρωπιστικής οργάνωσης που δραστηριοποιείται στην Ειδομένη.

Οι Σκοπιανοί επιδίδονται σε αυτή την άθλια πρακτική στο χώρο που βρίσκεται ανάμεσα στους δυο φράχτες που έχουν ανεγερθεί στα σύνορα, σε απόσταση πέντε μέτρων ο ένας από τον άλλο με προφανή σκοπό να εγκλωβίζουν εκεί τους παράνομους μετανάστες και να τους μεταχειρίζονται με αυτόν τον τρόπο.
Πηγή: Οι Σκοπιανοί καταδιώκουν τους μετανάστες με λυκόσκυλα -Με ουλές και δαγκωματιές επιστρέφουν στην Ειδομένη | iefimerida.gr