Οι Φιλοζωϊκές όλης της χώρας απαιτούν να αποβληθεί ο Βόλος από τον διαγωνισμό για την Πολιτιστική Πρωτεύουσα

Η Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή Ζωοφιλικών Σωματείων που εκπροσωπεί 115 Ζωοφιλικά Σωματεία και η Πανελλαδική Φιλοζωϊκή και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία που  εκπροσωπεί 50 Σωματεία κατέθεσαν ένσταση στην Επιτροπή του προγράμματος European Capitals Culture – CREATIVE EUROPE ζητώντας να απορριφθεί η συμμετοχή του δήμου Βόλου στο διαγωνισμό για την ανάδειξη Πολιτιστικής Πρωτεύουσας.

«Όντας η μεγαλύτερη Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία της Ελλάδας κι εφόσον έχει περιέλθει σε γνώση μας ότι ο Δήμος Βόλου έχει υποβάλλει στην Επιτροπή σας αίτηση υποψηφιότητας για να ανακηρυχθεί Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης για το 2021 θα θέλαμε να σας γνωρίσουμε τα εξής:

Εδώ και ένα χρόνο η κοινή γνώμη της χώρας μας και η τοπική κοινωνία του Βόλου συγκλονίζεται από τις ενέργειες της Δημοτικής Αρχής του Βόλου κατά των ζώων.
Η Δημοτική Αρχή Βόλου παραβιάζει κατ’ εξακολούθηση την ελληνική νομοθεσία για την προστασία των ζώων, με τρόπο προκλητικό, και είναι απολύτως υπεύθυνη για το κολαστήριο και τόπο βασανισμού, που έχει μετατραπεί το δημοτικό κυνοκομείο αδέσποτων ζώων συντροφιάς.
Ζώα αποστεωμένα, κουφάρια νεκρών σκύλων, αλληλοσπαραγμοί, θάνατοι σωρηδόν από ασθένειες συνιστούν τα έργα και τις ημέρες της Δημοτικής Αρχής, εις βάρος των ζώων, με ταυτόχρονη απαξίωση των Οργανώσεων Προστασίας τους που διαμαρτύρονται σε όλη τη χώρα για την αθλιότητα του δημοτικού κυνοκομείου. Επειδή οι εικόνες αυτές και η πρακτική της Δημοτικής Αρχής δεν παραπέμπουν σε πολιτισμό αλλά σε σκοταδισμό, μας είναι αδύνατον να φανταστούμε την πόλη του Βόλου ως Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης και γι’ αυτό ζητάμε τον αποκλεισμό της από μια τέτοια τιμητική διάκριση. Επιπροσθέτως, σας ενημερώνουμε ότι, σύμφωνα με δημοσιεύματα του τύπου, ο Δήμαρχος Βόλου εκπίπτει του αξιώματός του, μετά από αμετάκλητη καταδικαστική απόφαση, για ποινικές αξιόποινες πράξεις, ενώ εκκρεμούν κι άλλες υποθέσεις στα ελληνικά δικαστήρια, εις βάρος.

Η συμπεριφορά μας απέναντι στα ζώα είναι ισχυρή ένδειξη του πολιτιστικού επιπέδου μιας πόλης· στη δε όμορφη πόλη του Βόλου καταπατώνται από τη Δημοτική Αρχή κατά τρόπο βάναυσο στοιχειώδεις συνθήκες διαβίωσης, προστασίας και επιβίωσης των ζώων. Ας μην επιβραβεύσει η Επιτροπή σας τη στάση αυτή της Δημοτικής Αρχής του Βόλου».

Πηγή: http://e-thessalia.gr/