Ο αστυνομικός σκύλος που εντόπισε ακόμη έναν διακινητή ναρκωτικών

Στη σύλληψη ενός 44χρονου διακινητή ναρκωτικών συνέβαλε ο αστυνομικός σκύλος – ανιχνευτής ναρκωτικών, Κάλιμαν, ο οποίος οδήγησε τους «συνεργάτες» του αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου, στο να βρεθεί μια μεγάλη ποσότητα απαγορευμένων ουσιών στην Κυλλήνη.

Του ανταποκριτή μας από το patrisnews.com στην Ηλεία

Χθες το μεσημέρι, οι αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών, αξιοποιώντας κατάλληλα πληροφορίες, πραγματοποίησαν έρευνα στο σπίτι που ζούσε ο 44χρονος με τον 24χρονο ανιψιό του. Στην έρευνα -που έγινε παρουσία Δικαστικού Λειτουργού- συμμετείχε και ο «Κάλιμαν».

  • Σε αυτήν βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
  • 951γραμμάρια κάνναβης διαμοιρασμένη σε τρία πλαστικά σκεύη,
  • 2,9 γραμμάρια της ίδιας ουσίας σε νάιλον συσκευασία,
  • Ένα τσιγάρο με μείγμα καπνού και κάνναβης,
  • Έναν μεταλλικό τρίφτη με υπολείμματα κάνναβης,
  • Μια ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας,
  • 100 μικρές νάιλον συσκευασίες που χρησιμοποιούνται για τον διαμοιρασμό των ναρκωτικών,
  • Ένα κινητό τηλέφωνο .

Σε βάρος του 44χρονου συλληφθέντα σχηματίστηκε κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία για διακίνηση και κατοχή ναρκωτικών. Για την ίδια υπόθεση συνελήφθη επίσης και ο 24χρονος ανιψιός του, ο οποίος κατηγορείται για κατοχή μικροποσότητας κάνναβης. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αμαλιάδας.

Ο πρωταγωνιστής Κάλιμαν

Στο πρόσφατο σποτ της Ελληνικής Αστυνομίας για την παγκόσμια ημέρα κατά των ναρκωτικών, πρωταγωνιστής ήταν ο Κάλιμαν, ο οποίος… συμβούλευε τους πολίτες να μείνουν μακριά από τα ναρκωτικά.

Μια ακόμη σύλληψη

Επίσης, προχθές του απόγευμα συνελήφθησαν στον Πύργο από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου, μια 31χρονη γυναίκα, και δυο άντρες ηλικίας 32 και 28 ετών αντίστοιχα, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία, διότι εξανάγκαζαν σε επαιτεία τα ανήλικα παιδιά τους, τα οποία περπατούσαν ανάμεσα σε διερχόμενα οχήματα με εμφανή κίνδυνο να παρασυρθούν, ενώ μετά την επαιτεία οι δράστες τους έπαιρναν τα χρήματα.

Περισσότερες ειδήσεις από την Ηλεία στο patrisnews.com

Πηγή: http://www.newsbeast.gr