Ο Κτηνιατρικός Σύλλογος καταγγέλλει το Υπουργείο για την βάση δεδομένων των μικροτσίπ!

pksΈχουν περάσει δέκα μήνες περίπου από τότε που η βάση ηλεκτρονικών καταχωρήσεων των στοιχείων των ζώων συντροφιάς απομακρύνθηκε από τον Πανελλήνιο Κτηνιατρικό Σύλλογο. Από τότε μέχρι και σήμερα συνεχίζουν να υπάρχουν προβλήματα, δυσλειτουργίες, λάθη κ.λπ. για τα οποία φυσικά δεν ευθυνόμαστε εμείς και ακόμα δεν μας έχει δοθεί μια επαρκής αιτιολόγηση για την μεταφορά. Το πιο εξοργιστικό από όλα, όμως, είναι η προσπάθεια σπίλωσης της δουλειάς του ΠΚΣ με ψευδείς και ανυπόστατους ισχυρισμούς, προκειμένου να καλυφθούν τα κενά και οι ανεπάρκειες της αρμόδιας υπηρεσίας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.
microchip1
Εδώ και δέκα μήνες στα τηλέφωνα του ΥΠΑΑΤ εξελίσσεται ένα ατελείωτο “σου΄πα, μου πες” που θα μπορούσε να αποτελεί ορισμό του όρου “μπαρουφολογία” σε λεξικό της νέας ελληνικής. Αφού κατηγορηθήκαμε ότι δεν παραδώσαμε στοιχεία, παρόλο που αυτό έγινε με πρακτικό παράδοσης παραλαβής στην μορφή που μας ζητήθηκε, αφού μας χρεώθηκε η μη καταχώρηση ηλεκτρονικών ταυτοποιήσεων για ζώα που οι ίδιοι οι κτηνίατροι είχαν καταχωρήσει, τώρα το νέο σενάριο στις τηλεφωνικές γραμμές είναι η έλλειψη στοιχείων στις καταχωρήσεις. Πιο συγκεκριμένα, κατηγορούμαστε ότι δεν εγγράφαμε τις ημερομηνίες καταχώρησης των ζώων. Να ενημερώσουμε, λοιπόν, ότι αυτό το πεδίο, όπως μπορεί κανείς να δει και στην επισυναπτόμενη φωτογραφία από το σύστημα, είναι υποχρεωτικό. Ακόμα κι αν κάποιος κτηνίατρος είχε ξεχάσει να το συμπληρώσει ακολουθούσε τηλέφωνο από την γραμματεία γιατί δεν είναι δυνατή η ολοκλήρωση της καταγραφής….

Χωρίς πολλά λόγια, λοιπόν, “ο ψεύτης και ο κλέφτης τον πρώτο χρόνο χαίρονται” και αυτός όπου να΄ναι κλείνει και ημερολογιακά

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΑΘΗΝΑ ΤΡΑΧΗΛΗ ΑΓΓΕΛΟΣ ΣΑΝΤΟΡΙΝΑΙΟΣ