Ο Μάικ, ένα αρσενικό λαμπραντόρ ο «φύλακας άγγελος» της Ασπασίας Μπόγρη-Θα είναι ο πρώτος σκύλος βοηθός στην Ελλάδα!

Ένα αρσενικό λαμπραντόρ το οποίο θα εκπαιδευτεί κατάλληλα προετοιμάζεται για να γίνει ο φύλακας άγγελος της Ασπασίας Μπόγρη.  Της κοπέλας που πυροβόλησε ο πατέρας της στο Άργος τον Αύγουστο του 2013, σώθηκε εκ θαύματος κι αγωνίζεται μαζί με τη μητέρα της Σπυριδούλα Φατούρου να βελτιώσει τη ζωή της.

Σήμερα νοσηλεύεται στο Κέντρο Αποκατάστασης κι Αποθεραπείας Animus στη Λάρισα. Η μητέρα της έχοντας πληροφορηθεί για τους σκύλους βοηθούς που χρησιμοποιούνται στο εξωτερικό, θεώρησε ότι αυτό θα αποτελούσε ένα βήμα για τη βελτίωση του παιδιού της. Βρήκε τη μοναδική εκπαιδεύτρια σκύλων-βοηθών στην Ελλάδα, Έλενα Παλάγκα και πλέον το κουτάβι που αν και είναι μόνο 2 μηνών θα εκπαιδευτεί για να αναλάβει καθήκοντα. Ο Μάϊκ, όπως ονομάζουν τον σκύλο, θα εκπαιδευτεί αποκλειστικά για τις ανάγκες της Ασπασίας και θα ενημερώνει τη μητέρα του για διάφορα περιστατικά, όπως για παράδειγμα για πιθανές επιληπτικές κρίσεις, την πτώση του σαχάρου κ.α. Μάλιστα το σημαντικό είναι ότι θα μπορεί να ενημερώνει πριν συμβούν τη μητέρα της που θα είναι η χειρίστριά του ακόμη κι όταν εκείνη θα κοιμάται. «Ουσιαστικά ο Μάικ θα αποτελεί σκιά της Ασπασίας, προέκταση του εαυτού της» όπως λέει η μητέρα της κ. Φατούρου. Εκείνο που ευελπιστούν είναι ότι ο Μάικ θα δώσει ένα κίνητρο στην Ασπασία να κάνει πράγματα καθώς επίσης θα της παρέχει ψυχολογική υποστήριξη.

Ήδη η πρώτη επαφή της Ασπασίας με τον Μάικ έχει γίνει και ήταν πολύ θετική κι όμορφη.

Το κουτάβι θα εκπαιδευτεί και θα είναι έτοιμο να παραδοθεί στην Ασπασία σε 15 με 18 μήνες.

Ο Μάικ γεννήθηκε στο εκτροφείο Παλμ Χιλ στον Άγιο Στέφανο και η Nutrimedica-Φροντίδα υγείας για το σκύλο και τη γάτα, προσφέρει την τροφή του εφ’ όρου ζωής.