Ο Σάββας Τζέγκας πρόεδρος των ερασιτεχνών κυνοτρόφων.

κειμενο: Ν. Φωτακόπουλος

O Θεσσαλονικιός Σάββας Τζέγκας, κριτής αρκετών καθαρόαιμων φυλών και εκτροφέας Μπόξερ, είναι ο πρώτος εκλεγμένος πρόεδρος του Συλλόγου Ερασιτεχνών Εκτροφέων Σκύλων Ελλάδας. Στην πρώτη συνεδρίαση του το Διοικητικό Συμβούλιο (8 Νοεμβρίου 2017)  που προέκυψε από τις αρχαιρεσίες της 29ης Οκτωβρίου  συγκροτήθηκε σε σώμα όπως προβλέπεται από το καταστατικό του.

Η σύνθεση του Διοικητικού Συμβουλίου είναι:

Πρόεδρος: Τζέγκας Σάββας
Αντιπρόεδρος: Αδραμιτλή Σίσσυ
Γενικός Γραμματέας: Ματσάκης Μάνος
Ταμίας: Ρουσίδης Νίκος
Μέλος: Κουτσούγερα Αντζελίνα

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Σάββας Τζέγκας είναι παράλληλα και αντιπρόεδρος του Κυνοφιλικού Ομίλου Θεσσαλονίκης όπου ήδη έχει αποδείξει, επι σειρά ετών, τις ικανότητες και την εργατικότητα του.

Σε επικοινωνία που είχαμε μαζί του δήλωσε ότι ΄΄Είναι μέγιστη η ευθύνη που αναλαμβάνει από την θέση που του εμπιστεύτηκαν οι εκτροφείς και υπόσχεται ότι θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζει η ελληνική ερασιτεχνική ΄εκτροφή΄΄.

Δεν παρέλειψε όμως να συμπληρώσει ότι ΄΄προτεραιότητα τόσο δική του όσο και του διοικητικού συμβουλίου θα είναι η προστασία και η διάσωση των ελληνικών αρχέγονων φυλών σκύλων για τις οποίες δυστυχώς δεν υπάρχει καμιά μέριμνα από την πολιτεία..΄΄