Παραμένουν “νηστικά’ τα σκυλιά του Λιμενικού – Τουλάχιστον 3.600 ευρώ οφείλονται σε κάθε συνοδό Κ-9!

“Χόρτασαν” υποσχέσεις αλλά ακόμα χρήματα δεν έχουν πάρει οι συνοδοί των αστυνομικών σκύλων του Λιμενικού. Φθάνουν… αισίως  στον 18ο μήνα που δεν έχουν πληρωθεί το επίδομα για την διατροφή και φροντίδα των σκύλων τους και τα οφειλόμενα ποσά όλο και μεγαλώνουν.

Στα 260 ευρώ το μήνα είχε καθοριστεί το μηνιαίο ποσό, 200 ευρώ θα γινόταν προκειμένου να αρχίσει να καταβάλλεται.
Ούτε ευρώ δεν έχουν δει όμως ακόμα με αποτέλεσμα να τους οφείλονται τουλάχιστον 3.600 ευρώ στον καθένα.
Οι 25 Λιμενικοί  με ισάριθμα σκυλιά για ανίχνευση ναρκωτικών και εκρηκτικών βάζουν από την τσέπη τους, ως εκ τούτου, τα απαιτούμενα χρήματα όχι μόνο για την διατροφή των σκύλων τους αλλά και για όλες τις απαραίτητες κτηνιατρικές εξετάσεις, εμβόλια κλπ προκειμένου οι σκύλοι για τους οποίους το ελληνικό δημόσιο έχει πληρώσει αρκετά χρήματα για να αγοράσει και να εκπαιδεύσει να παραμένουν … μάχιμοι.
Και είναι λίγο…εκβιαστικό όλο αυτό αν σκεφθεί κάποιος ότι κανένας από τους συνοδούς δεν θα αφήσει ούτε νηστικό, ούτε χωρίς φροντίδα τον τετράποδο “στενό του συνεργάτη”και “φίλο” κι ας μην τους φθάνουν καλά καλά τα χρήματα που παίρνουν για να ζήσουν οι ίδιοι και οι οικογένειές τους.
Προφανώς και η καθυστέρηση στην επιλογή υπαρχηγών και στις κρίσεις να έχει αφήσει πίσω αρκετά τέτοια ζητήματα που ζητούν άμεσες λύσεις ωστόσο η άμεση εμπειρία του Αρχηγού Σταμάτη Ράπτη από τη δουλειά που προσφέρουν τα σκυλιά και οι συνοδοί τους ( ως Λιμενάρχης Ηγουμενίτσας είχε ζήσει πολλές επιτυχίες που οφείλονταν στα λαγωνικά)  μπορεί οδηγήσει άμεσα σε αίσιο τέλος.
Δ.ΒοΓ.