ΠΡΟΣΟΧΗ!!!! Σκύλος έχασε τη ζωή του από ένα παιχνίδι…

ΟΙ ιδιοκτήτες σκύλων πρέπει να είναι πολύ προσεκτικοί με τα παιχνίδια που έχουν τρύπα και τα οποία έχουν συνδεθεί με τον θάνατο τουλάχιστον ενός σκύλου. Πρόσφατα πολλές δημοσιεύσεις στα δίκτυα κοινωνικής δικτύωσης, επισύρουν την προσοχή για αυτά τα παιχνίδια.

Τέτοιου είδους παιχνίδι μπορεί να παγιδεύσει την γλώσσα του ζώου γιατί προκαλείται κενό που ρουφά την γλώσσα τους προς τα μέσα. Όταν προσπαθήσετε να τραβήξετε το παιχνίδι, τότε δημιουργείται μεγαλύτερη πίεση γιατί δεν υπάρχει δεύτερη τρύπα για να μειώσει την πίεση. Τα ζώα που πληγώθηκαν κατά αυτόν τον τρόπο έπρεπε να μεταφερθούν στον κτηνίατρο για τις πρώτες βοήθειες και να απομακρυνθεί το μπαλάκι.

Σε μια περίπτωση, ένα Rottweiler, ο Maximus, πέθανε από επιπλοκές στην προσπάθεια να ξεκολλήσουν ένα παιχνίδι τύπου Kong που είχε ρουφήξει την γλώσσα του. Ο ιδιοκτήτης του, Jamie Stumpf, με ραγισμένη την καρδιά έγραψε στις 19 Αυγούστου στο Facebook, ‘ Ο κτηνίατρος ελπίζει πως δεν θα νεκρωθεί τόσος ιστός ώστε να χρειαστεί να αφαιρεθεί όλος . Δεν θα επιτρέψω να αφαιρεθεί μεγάλο μέρος. Δεν θα είναι για το καλό του.’ Δυστυχώς, μετά από μια μέρα ο Maximus πέθανε.

Το ίδιο θέμα με τέτοιου είδους παιχνίδι εμφανίστηκε ξανά ακριβώς την επομένη ημέρα 20 Αυγούστου όταν η Vergi 24/7 δημοσίευσε μια φωτογραφία ενός σκύλου με το όνομα Rooney, με την γλώσσα κολλημένη σε μια μπάλα. Οι γιατροί στο Τέξας τον ύπνωσαν και χρησιμοποίησαν μια βελόνα για να χαλαρώσουν την πίεση. Μετά από δύσκολη προσπάθεια κατάφεραν να ελευθερώσουν την γλώσσα.

Ενώ το παιχνίδι Kong που ονομάζεται ‘The Beast’, έχει κατονομαστεί σαν αυτό που προκάλεσε τον τραυματισμό αυτού του σκύλου,(και έχει μόνο μια τρύπα), υπάρχουν αμέτρητα παρόμοια στη αγορά που πωλούνται από διάφορες εταιρείες και πωλητές. ΚΑΘΕ παιχνίδι που έχει μια μόνο τρύπα μπορεί να προκαλέσει αναρρόφηση που μπορεί να οδηγήσει στην παγίδευση της γλώσσας.

Αφιερώστε ένα λεπτό να επιθεωρήσετε τα παιχνίδια του ζώου σας και στο εξής εξετάζετε κάθε νέο παιχνίδι που του αγοράζετε. Εάν τυχόν έχετε παιχνίδι με ένα μόνο άνοιγμα πετάξτε το ή ανοίξτε μια δεύτερη τρύπα από την άλλη μεριά για να μην μπορεί να δημιουργηθεί απορρόφηση, κάνοντάς το έτσι ασφαλέστερο.

Ενημερώστε και άλλους πάνω στον κίνδυνο αυτού του παιχνιδιού και εμποδίστε να συμβαίνουν τέτοιες τραγωδίες!

Πηγή: http://www.tilestwra.com/