Πρόστιμα σε ιδιοκτήτες “ατσιπάριστων” σκύλων της Καλαμάτας

Με απόφαση της δασικής υπηρεσίας επιβλήθηκαν πρόστιμα 300 ευρώ το καθένα σε πέντε ιδιοκτήτες σκύλων, οι οποίοι ελέγχθηκαν το προηγούμενο διάστημα από μεικτό κλιμάκιο και διαπιστώθηκε ότι παραβίαζαν τη νομοθεσία σχετικά με τα ζώα συντροφιάς. Τη σχετική ανακοίνωση έκανε σήμερα ο δήμαρχος Καλαμάτας, Παναγιώτης Νίκας, που τόνισε ότι δεν υπάρχει τρόπος διαγραφής των προστίμων και κάλεσε τους ιδιοκτήτες σκύλων να φροντίζουν τα ζώα τους και να τηρούν ό,τι προβλέπει η σχετική νομοθεσία…

Ο κ. Νίκας σημείωσε ότι τα πρόστιμα επιβλήθηκαν επειδή τα ζώα των ανθρώπων που ελέγχθηκαν δεν είχαν κάνει τα εμβόλια που προβλέπεται ή παραβίαζαν άλλα άρθρα της σχετικής νομοθεσίας. Ειδικότερα ο δήμαρχος Καλαμάτας σημείωσε: «Επιβλήθηκαν πέντε πρόστιμα για συνοδούς ζώων, σκύλων, που δεν έχουν κάνει τα εμβόλια, όπως προβλέπεται από το νόμο ή έχουν κάνει άλλες παραβάσεις. Η παράβαση είναι 300 ευρώ και έχει επιβληθεί από τη Δασική Υπηρεσία και η είσπραξή της κινείται από τη δημοτική υπηρεσία. Δεν πρόκειται να εξευρεθούν τρόποι διαγραφής των συγκεκριμένων προστίμων. Ο καθένας που έχει στην κατοχή του ένα ζώο πρέπει να το φροντίζει όπως επιβάλλεται από τη νομοθεσία, έχει υποχρέωση να το κάνει, ώστε να προστατεύεται και η δική του υγεία και η υγεία των πολιτών.
Πολλοί θέλουμε να έχουμε ζώα, να γευόμαστε τις χαρές που μας δίνουν αλλά πρέπει να δείχνουμε τη φροντίδα που επιβάλλει ο νόμος προς αυτά».
Στ.Μ.

Πηγή: http://www.kalamatajournal.gr/