Πρόστιμο 30.000 ευρώ στον ταβερνιάρη για τον φόνο του κουταβιού!

Το πρόστιμο ύψους 30.000 ευρώ που επέβαλε όπως ορίζει η νομοθεσία το Υπολιμεναρχείο Καρύστου στον Κωνσταντίνο Λιάπη, επειδή στις 17 Ιουλίου κακοποίησε βάναυσα μια σκυλίτσα έξω από το κατάστημα του στα Νέα Στύρα, επιβεβαίωσε με απόφαση της η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας.

Θυμίζουμε ότι ο δράστης κοπάνισε το ζώο με μια καρέκλα με αποτέλεσμα στην κουταβίτσα να γίνει ευθανασία καθώς η κατάσταση της υγείας της ήταν μη ανατρέψιμη.

Το έγκλημα αυτό, που έφερε στη δημοσιότητα το www.zoosos.gr, έγινε ευρέως γνωστό στο πανελλήνιο – αφού ασχολήθηκαν με την υπόθεση πολλά καθεστωτικά Μ.Μ.Ε. – και μετά από πιέσεις, αφού είχε προηγηθεί και μια διαμαρτυρία έξω από την ταβέρνα του δράστη, η αρμόδια λιμενική αρχή επέβαλε το διοικητικό πρόστιμο στις 11 Αυγούστου 2014.

Όμως ο βασανιστής του ζώου κατέθεσε ένσταση, αφού του δίνεται αυτή η δυνατότητα. Στις 5 Σεπτεμβρίου το Τμήμα Κτηνιατρικής της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας την απέρριψε και αποφάσισε την επικύρωση του προστίμου των 30.000 ευρώ, που ο δράστης τελικά καλείται να πληρώσει.

Μάλιστα το έγγραφο αυτής της απόφασης για την επικύρωση του διοικητικού προστίμου που φέρει την υπογραφή του διευθυντή της ∆ιεύθυνσης Αγροτικής Οικονοµίας και Κτηνιατρικής Αντώνη Πανούση δημοσιεύτηκε στο διαδίκτυο στην ιστοσελίδα diavgeia.gov.gr

Θα πρέπει να τονίσουμε ότι είναι η πρώτη φορά που το Λιμενικό Σώμα επιβάλει διοικητικό πρόστιμο και μάλιστα τόσο μεγάλο για κακοποίηση ζώου και πρόκειται σαφέστατα για μια μεγάλη νίκη του φιλοζωικού κινήματος!

Θα δικαστεί

Δικογραφία εις βάρος του Κωνσταντίνου Λιάπη έχει σχηματιστεί από το Λιμεναρχείο Νέων Στύρων αλλά καθώς δεν συνελήφθη στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας δικάσιμος για την υπόθεση αναμένεται να οριστεί μέσα στα επόμενα δύο χρόνια, γιατί με αυτούς τους ρυθμούς λειτουργεί η δικαιοσύνη στη χώρα μας.

Screen Shot 2014-09-09 at 12.52.57 μ.μ.

Πηγή:  www.zoosos.gr

Δείτε : Οργή για τον ταβερνιάρη που σκότωσε με καρέκλα αδέσποτο σκυλάκι!