Πως ένας σκύλος έσωσε τη ζωή ενός υπέρβαρου ανθρώπου (pics)

Πριν από επτά χρόνια ο Έρικ Ο’ Γκρέι δεν περνούσε και την καλύτερη φάση της ζωής του. Όλα τα έβλεπε μαύρα. Μετά τον χωρισμό του έπαθε κατάθλιψη, έμαθε ότι είναι διαβητικός και στα 51 χρόνια του ζύγιζε 158 κιλά!

Mία μέρα όμως κατάλαβε πως δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτή η κατάσταση. Έπρεπε να βγει από το σκοτάδι του.

Έτσι, έπεσε πάνω σε μία εκπομπή κι είδε τον αδυνατισμένο Μπιλ Κλίντον να μιλάει για τα οφέλη της ισορροπημένης διατροφής και ζήτησε αμέσως συμβουλές για vegan συνταγές.

Ο άνθρωπος που ήρθε σε επαφή για να τον βοηθήσει τον συμβούλεψε να υιοθετήσει ένα σκύλο.

Ο τετράποδος φίλος του ήταν παχύσαρκος, αρκετά μεγάλος, αλλά τον βοήθησε να χάσει 68 κιλά και να βρει ένα λόγο για να αγαπήσει ξανά τη ζωή.

«Δεν είχα ποτέ καμία σχέση με κάποιο ζώο και η σχέση μου με τον peety είναι πιο δυνατή από αυτή που είχα με οποιοδήποτε άνθρωπο. Ήταν μεγάλος και χοντρός».

Μαζί άρχισαν να περπατούν. Πρώτα μικρές αποστάσεις κι ύστερα σιγά-σιγά μεγάλωναν τις βόλτες τους, μέχρι που άρχισαν να τρέχουν μαζί.

Ο Peety αναγκάστηκε να γίνει επίσης χορτοφάγος, επειδή είχε πρόβλημα υγείας κι ένα χρόνο μετά κατάφεραν να χάσουν και οι δύο τα περιττά κιλά και ν’ αποκτήσουν καλή ψυχολογία.

Μάλιστα, ο O’ Γκρέι μετά από χρόνια βρήκε την χαμένη του αυτοπεποίθηση και βγήκε το πρώτο του ραντεβού που κατέλειξε σε γάμο.