Σεμινάριο για κριτές μορφολογίας

κείμενο-φωτο: Ν. Φωτακόπουλος

Περίπου 25 κριτές και δόκιμοι κριτές παρακολούθησαν το πολύ ενδιαφέρον σεμινάριο που οργάνωσε η επιτροπή κριτών του Κυνολογικού Ομίλου Ελλάδος σε ξενοδοχείο στο Μάτι Αττικής.  Εισηγητής ήταν ο κ Γιώργος Κωστόπουλος που με παραστατικό τρόπο μετέδωσε τις γνώσεις και την εμπειρία του. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κ Γιώργος Κωστόπουλος έχει κρίνει σε περισσότερες από 45 χώρες του πλανήτη σε κάθε γωνιά της γης επι 20 και πλεον χρόνια. Παράλληλα είναι διπλωματούχος επαγγελματίας εκπαιδευτής,ειδικός στην συμπεριφορά σκύλων  και απόφοιτος της σχολής Πολιτικών Επιστημών του Πάντειου Πανεπιστήμιου Αθηνών.

Το πολύωρο  σεμινάριο περιελάμβανε  τις εξής ενότητες;

-Σημαντικά στοιχεία μορφολογίας σκύλου

-Βασική κινησιολογία

-Σημασία αρμονίας και αναλογιών

-Τεχνική εξέτασης σκύλου

Τεχνική γραπτής αξιολόγησης

-Ασκήσεις ανάλυσης-σύνθεσης

-Ασκήσεις ταχύτητας αξιολόγησης

-Διαχείριση διλημμάτων -πιέσεων

Μεγάλο ενδιαφέρον είχε η συζήτηση και οι ερωτήσεις που ακολουθούσε κάθε ενότητα ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι το σεμινάριο παρακολούθησαν πολλοί έμπειροι, από τους παλιούς κριτές του ΚΟΕ (ανάμεσά τους και 4  allrounder)  καθώς και  αρκετοί δόκιμοι.

Στο τέλος του σεμιναρίου απονεμήθηκαν πιστοποιητικά συμμετοχής σε όσους παρακολούθησαν την διάλεξη. Αναμφίβολα ήταν μια πολύ επιτυχημένη και εξαιρετικά οργανωμένη εκδήλωση. Αξίζουν συγχαρητήρια στην επιτροπή κριτών και στον ΚΟΕ για την διοργάνωση. Αυτή η επιτυχία, μεγάλο μέρος της οποίας ασφαλώς οφείλεται στον κ Γ. Κωστόπουλο, ανοίγει τον δρόμο για ανάλογες επιμορφωτικές εκδηλώσεις που θα απευθύνονται τόσο σε κριτές όσο και στα υπόλοιπα μέλη του Κυνολογικού Ομίλου Ελλάδος.