Σκύλος «κατασπάραξε» ηλικιωμένη στην αυλή του σπιτιού της στην Κυπαρισσία

Το Χάρο με τα μάτια της είδε νωρίς χθες το πρωί μια ηλικιωμένη γυναίκα από σκύλο, ο οποίος για άγνωστο λόγο την «κατασπάραξε» στην αυλή του σπιτιού της, στον οικισμό Μυραίικα Κυπαρισσίας.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η άτυχη γυναίκα χθες το πρωί βγήκε από το σπίτι της για να ρίξει φαγητό σε δεσποζόμενο σκύλο που έχει στην αυλή της. Χωρίς να αντιληφθεί το παραμικρό, δέχθηκε επίθεση από άλλον σκύλο ο οποίος τη σώριασε στο έδαφος και τη δάγκωνε με μανία.
Το συμβάν έγινε αντιληπτό αργότερα από γειτόνισσα της άτυχης ηλικιωμένης, η οποία, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, την είδε αιμόφυρτη στο έδαφος και έσπευσε να τη βοηθήσει. Άμεσα ειδοποιήθηκε το νοσοκομείο και το ΕΚΑΒ και στο σημείο έσπευσε ασθενοφόρο, το οποίο τη μετάφερε στο Νοσοκομείο Κυπαρισσίας.
Οι γιατροί παρείχαν στην ηλικιωμένη πρώτες βοήθειες, ωστόσο επειδή τα τραύματα που υπέστη από τις δαγκωματιές του σκύλου κρίθηκαν σοβαρά, διακομίσθηκε στο Νοσοκομείο Καλαμάτας για εξετάσεις και νοσηλεία.
Γείτονες της άτυχης ηλικιωμένης έχουν σοκαριστεί από το συμβάν και τρέμουν ενδεχόμενη νέα επίθεση του σκύλου, που δεν έχει εξακριβωθεί αν είναι αδέσποτος ή δεσποζόμενος.
Σημειώνεται πως στον οικισμό λειτουργεί ο Δημοτικός Παιδικός Σταθμός Κυπαρισσίας και η Φιλαρμονική Κυπαρισσίας, με μικρά παιδιά, ενώ εκεί διαμένουν δεκάδες οικογένειες.

Πηγή: http://www.tharrosnews.gr/