Σκύλος μόνος στο σπίτι…Κάνε την απουσία σου πιο ανώδυνη!

Μαρία Μπενέτογλου

Σκύλος μόνος στο σπίτι…Τι κάνει; Πώς νιώθει και πώς το αντιμετωπίζει κάθε φορά που πρέπει να τον αφήσεις για λίγες ώρες μόνο του στο σπίτι;
Υπάρχουν μέρες που πρέπει να αφήσεις τον σκύλο στο σπίτι μόνο του. Για παράδειγμα, αν ζεις μόνος σου και δουλεύεις το πιο πιθανό είναι να μην σ’ αφήνουν να το πάρεις μαζί σου στον χώρο εργασίας σου. Κι αν θέλεις να πας για ποτό και να λείψεις δύο τρεις ώρες;

Πώς μπορείς να βοηθήσεις τον σκύλο σου να το αντιμετωπίσει και να κάνεις την απουσία σου λιγότερο επώδυνη;

Πήγαινε τον μια βόλτα πριν φύγεις
Πριν φύγεις απ’ το σπίτι πήγαινε τον μια μεγάλη βόλτα στο πάρκο ή στο τετράγωνο της γειτονιάς. Αν ο σκύλος σου είναι κουρασμένος τότε σημαίνει πως θα είναι πιο ήρεμος και χαρούμενος όταν θα φύγεις.

Ακόμα και στο σπίτι να του φοράς το κολάρο
Επειδή ποτέ δεν ξέρεις τι θα σκαρφιστεί να κάνει ο σκύλος σου να του φοράς πάντα το κολάρο με τον αριθμό του κινητό σου επάνω.

Τσέκαρε διπλά ότι έχει νερό
Πριν φύγεις να βεβαιωθείς ότι του έχεις αφήσει νερό. Παράλληλα, κλείσε όλες τις πόρτες και τα παράθυρα ώστε να τ’ αποτρέψεις απ’ την προσπάθειά τους να έρθουν να σε βρουν.

Kράτησέ τον απασχολημένο
Όταν φύγεις απ’ το σπίτι βεβαιώσου ότι θα έχει κάτι να ασχολείται. Παιχνίδια και αγαπημένες λιχουδιές είναι το καλύτερό τους. Μπορείς επίσης, να αφήσεις και την τηλεόραση ανοιχτή!

Τι πρέπει να κάνεις όταν επιστρέψεις;

Το καλύτερο και πιθανόν πιο σκληρό πράγμα που πρέπει να κάνεις είναι να μην του δώσεις σημασία πριν φύγεις και αφού επιστρέψεις. Τα μεγάλα αντίο τον κάνουν να νιώθει νευρικός και τον αγχώνουν.

Φύγε απ’ το σπίτι σαν να επιστρέφεις σ’ ένα λεπτό και όταν επιστρέψεις αγνόησέ τον για λίγα λεπτά. Το πολύ δράμα κανείς δεν το αντέχει!

πηγή: ipop.gr