Σοκ σε ζωολογικό κήπο στη Δανία: Σκότωσαν και διαμέλισαν καμηλοπάρδαλη μπροστά σε παιδιά

Σοκ και αποτροπιασμό προκαλεί η πρωτοφανής απόφαση υπευθύνων ζωολογικού κήπου στη Δανία να σκοτώσουν και να διαμελίσουν μία υγιή αρσενική καμηλοπάρδαλη και στη συνέχεια να ταΐσουν τα κομμάτια της στα λιοντάρια και όλα αυτά μπροστά στα έκπληκτα μάτια των μικρών επισκεπτών.

Παρά τη διαδικτυακή καμπάνια που είχε οργανωθεί για να αποφευχθεί αυτή η φρικαλεότητα, ο ζωολογικός κήπος της Κοπεγχάγης θανάτωσε την Κυριακή, τον Μάριους, μία αρσενική καμηλοπάρδαλη, ηλικίας 18 μηνών για «να αποφευχθεί το ζευγάρωμα».

Μετά την ευθανασία, η οποία μάλιστα έγινε με όπλο και όχι με ένεση για να «μην μολυνθεί το κρέας του», ο Μάριους διαμελίστηκε μπροστά στο κοινό ζωολογικού κήπου που περιελάμβανε πολλά παιδιά, και τα κομμάτια του πετάχτηκαν στα λιοντάρια του ζωολογικού κήπου.

Παρά τον διεθνή σάλο για την απάνθρωπη αυτή πρακτική, ο ζωολογικός κήπος στην πρωτεύουσα της Δανίας δήλωσε ότι δεν είχε καμία θέση για τον Μάριους στην αγέλη του.

«Οι καμηλοπαρδάλεις μας είναι μέρος ενός διεθνούς προγράμματος αναπαραγωγής, το οποίο έχει σκοπό την εξασφάλιση ενός υγιούς πληθυσμού καμηλοπαρδάλων» αναφέρει ο Μπενγκτ Χοστ, επιστημονικός διευθυντής στο ζωολογικό κήπο της Κοπεγχάγης μιλώντας στο CNN.

«Προκειμένου να επιτευχθεί αυτό πρέπει να ταιριάζει η γενετικής σύνθεση των διαφόρων ζώων στο διαθέσιμο χώρο. Οταν αυξηθεί επικίνδυνα ο αριθμός, όπως έγινε τώρα, θα πρέπει να γίνουν περικοπές.»

Ο Τζόναθαν Μαν, από το CNN ρώτησε τον Χολστ αν θα ήταν δυνατό να στειρωθεί ο Μάριους ή να μεταφερθεί σε άλλο ζωολογικό κήπο, ωστόσο η απάντηση ήταν ακόμα πιο ανατριχιαστική: «Εάν τον στειρώναμε , θα έπιανε χώρο περιορίζοντας τις άλλες, γενετικά πολύτιμες καμηλοπαρδάλεις» απάντησε ο Χολστ

Ωστόσο, αυτό που σοκάρει περισσότερο είναι ότι πολλοί ζωολογικοί κήποι είχαν προσφερθεί να σώσουν τον Μάριους και να τον πάρουν στη δική τους αγέλη, συμπεριλαμβανομένου και του Πάρκου Αγριας Ζωής του Γιορκσαιρ στη Μεγάλη Βρετανία.

(Προσοχή ακολουθούν σκληρές εικόνες)