Στην πολιτική για τα ζώα η Ελλάδα είναι ακόμα στον Μεσαίωνα!

ΕΙΡΗΝΗ ΜΟΛΦΕΣΗ

Την ανάγκη αλλαγής του τρόπου με τον οποίο αντιμετωπίζει η πολιτεία τα ζώα, καθώς και τη νομοθέτηση υπέρ τους, με βάση τα ευρωπαϊκά πρότυπα, προτείνει η πρόεδρος της Πανελλήνιας Φιλοζωικής Ομοσπονδίας Ειρήνη Μολφέση.

Αυστηρότητα στην κακοποίηση και την εγκατάλειψη των ζώων, καθώς και προγράμματα στείρωσης και υιοθεσιών αποτελούν το βασικό τρίπτυχο πάνω στο οποίο θα πρέπει να χτιστεί η όποια πολιτική για τα αδέσποτα. Η ίδια είναι βέβαιη ότι στην Ελλάδα λείπει, εκτός από τη σωστή νομοθεσία και την ευαισθησία των αρμόδιων υπουργών για τα ζώα, και η γενικότερη κουλτούρα συμπεριφοράς απέναντι στα… δύο θλιμμένα μάτια ενός εγκαταλελειμμένου σκυλιού στον δρόμο.

Το ζήτημα ανακινήθηκε όταν προ ημερών ο αναπληρωτής υπουργός Δημόσιας Τάξης Γιάννης Πανούσης απέστειλε εγκύκλιο προς τις αστυνομικές διευθύνσεις για την προστασία των αδέσποτων καθώς και τη σύλληψη όσων τα κακοποιούν. «Η Αστυνομία οφείλει να συλλαμβάνει τους δράστες κακοποίησης ζώων, αλλά και να φροντίζει τα αδέσποτα μέχρι να βρουν στέγη», δήλωσε ο υπουργός.

«Είχαμε μία πρώτη πολύ καλή επαφή και τον εμπιστεύομαι. Είναι πολύ σωστός ο δρόμος στον οποίο βαδίζει. Και οι προκάτοχοί του ήταν σωστοί και έγινε η καλή αρχή με την Αστυνομία. Επί χρόνια δεν μπορούσες να καταγγείλεις κακοποίηση ζώου στην Αστυνομία. Ως επόμενη κίνηση πρέπει να στείλει εγκύκλιο που θα λέει ακριβώς στις αστυνομικές αρχές τι πρέπει να κάνουν. Είναι απαραίτητο τα αστυνομικά τμήματα να έχουν συγκεκριμένες οδηγίες, για να μην ερμηνεύουν κατά το δοκούν», λέει η Ειρήνη Μολφέση.

Ζεστή υποδοχή
Πέντε πανέμορφα «αδεσποτάκια» μας υποδέχθηκαν και ήταν παρόντα στη συνάντηση μαζί της, στο σπίτι της Ηρώδου Αττικού. Η σύντροφος του «πατριάρχη των τραπεζιτών» και ιδρυτή της Alpha Bank Γιάννη Κωστόπουλου είναι γεννημένη στο Παρίσι, κόρη Ελλήνων της Διασποράς, με ιδιαίτερη αγάπη και ευαισθησία για τα ζώα, που καλλιεργήθηκε από όταν ήταν μικρή.

Συνέχεια…..