Στις Μοίρες η Ντάικα, «χτένισε» μια ολόκληρη περιοχή για φόλες (Φωτογραφίες)

Ο Σπύρος Νηστικάκης με τη Ντάικα, βρέθηκαν στις Μοίρες μετά από κάλεσμα ευαισθητοποιημένων πολιτών και σε συνεργασία με τον 2ο Κυνηγετικό Σύλλογο Μοιρών.  Μάλιστα προχώρησαν  σε εξονυχιστική έρευνα σε συγκεκριμένη περιοχή εντός της πόλης των Μοιρών. Παρόντες τόσο ο  Πρόεδρος του 2ου Κυνηγετικού Συλλόγου Μοιρών κ. Στέλιος Χουστουλάκης, όσο και οι δύο θηροφύλακες, ο θηροφύλακας του 2ου Κυνηγετικού Συλλόγου Μοιρών και ο Ομοσπονδιακός Θηροφύλακας.

Η Ντάικα και ο Σπύρος έψαξαν μια αρκετά μεγάλη περιοχή. Την επιχείρηση παρακολούθησε λεπτό προς λεπτό το mesaralive.gr.

Όπως μας είπε ο κ. Νηστικάκης, «η έρευνα εντός κατοικημένης περιοχής, οπωσδήποτε είναι δυσκολότερη από την ύπαιθρο, αφού υπάρχουν διάφορα ερεθίσματα όπως θόρυβοι, οσμές, κ.α. που επηρεάζουν την Ντάικα. Ωστόσο όπως και να΄ χει σε περίπτωση που υπάρχει φόλα, η Ντάικα θα την εντοπίσει».

Παρά τις δυσκολίες που παρουσιάζει μια επιχείρηση εντός της πόλης, η Ντάικα εντόπισε μια νεκρή γάτα κάτω από ένα αυτοκίνητο, ωστόσο δεν βρέθηκε κάτι άλλο.

Από το Ρεπορτάζ προκύπτει ότι το προηγούμενο τριήμερο, θανατώθηκαν πάνω από έξι εφτά ζώα κυρίως σκύλοι στη συγκεκριμένη περιοχή, ενώ όπως μας είπαν οι κάτοικοι και οι κάδοι τις προηγούμενες ημέρες είχαν γεμίσει με νεκρές γάτες. Εκτιμάται μάλιστα από τους κατοίκους της περιοχής, ότι κάποιος πέρασε σκόρπισε το θάνατο με δηλητηριασμένα δολώματα τα οποία ήταν μετρημένα, καταναλώθηκαν δυστυχώς από τα άτυχα ζώα τα οποία κατέληξαν, γι΄ αυτό το λόγο και δεν βρέθηκε από τη Ντάικα κάποιο άλλο στοιχείο πέρα από την νεκρή γάτα. Καλό θα είναι πάντως σε περιπτώσεις που κάποιος αντιληφθεί την ύπαρξη φόλας, να ενημερώσει άμεσα τον κ. Σπύρο Νηστικάκη για την ανατολική Κρήτη, στο  6948512177, ή αν πρόκειται για την Δυτική Κρήτη το άλλο δίδυμο της Ομάδας Σκύλων για την Ανίχνευση Δηλητηριασμένων Δολωμάτων (ΚΟΣ) τον κ. Γιάννη Γρηγοράκη χειριστή της Καρίνα στο τηλέφωνο 6948512153. Η ανταπόκριση και των δύο ομάδων είναι άμεση και τα αποτελέσματα εντυπωσιακά αφού όπως μας είπε και ο κ. Σπύρος «δεν υπάρχει περίπτωση να βρίσκεται φόλα και να μην την εντοπίσει η Ντάικα»!