Στο Αυτόφωρο τρεις για την περίεργη…εξαγωγή σκύλων!

Τρία άτομα, μια υπήκοος Ολλανδίας, ένας Βρετανός και μια Γαλλίδα οδηγούνται στο Αυτόφωρο με αφορμή την περίεργη υπόθεση που απασχολεί την αστυνομία στο Ηράκλειο σχετικά με την ύπαρξηκυκλώματος που μαζεύει από τους δρόμους ζώα τα οποία  εμπορεύεται και προωθεί στο εξωτερικό.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, οι διωκτικές αρχές αξιοποιώντας σχετικές πληροφορίες εντόπισαν την Ολλανδή στο αεροδρόμιο “Νίκος Καζαντζάκης” , ενώ επιχειρούσε να ταξιδέψει στο εξωτερικό έχοντας μαζί της 5 σκυλιά, σχετικά αδυνατισμένα αλλά σε καλή γενικά κατάσταση. Αυτό που ήταν προβληματικό ήταν τα ειδικά έγγραφα που είχε μαζί της η γυναίκα και τα οποία χαρακτηρίζονται “όχι και τόσο σωστά” από τους αστυνομικούς που κινητοποιήθηκαν και προσήγαγαν την γυναίκα.

Ένα ακόμα θέμα που δημιούργησε ερωτήματα ήταν το γεγονός ότι η συγκεκριμένη αλλοδαπή δήλωσε πως θα έμενε στο εξωτερικό για δουλειές, όμως διαπιστώθηκε ότι είχε ήδη αγοράσει και εισιτήριο για επιστροφή στην Κρήτη μόλις δύο ημέρες μετά την αναχώρησή της.
Από την έρευνα προέκυψε εμπλοκή στην υπόθεση του Βρετανού και της Γαλλίδας και οι τρεις πλέον διώκονται για παράνομη μεταφορά ζώων.

Η Ολλανδή , που κατοικεί στην Κρήτη από το 2008, και παραδέχτηκε την κατοχή των πλαστών διαβατηρίων των ζώων ενδέχεται να έχει εμπλακεί σε παρόμοια υπόθεση και στο παρελθόν με την αστυνομία να συνεχίζει τις έρευνες.

Τα αδέσποτα, που φαίνεται πως ήταν από τις Γούβες, είναι ιδιοκτησία του δήμου και μόνο ο δήμος νομιμοποιείται να προχωρήσει σε διαδικασίες υιοθεσίας.

Όμοια υπόθεση αποκαλύφθηκε σήμερα και στην Αθήνα με 2 άτομα να κατηγορούνται για παράνομη μεταφορά ζώων.

Πηγή: http://www.cretalive.gr/