Συγκινητική τελετή με τιμές ήρωα πολέμου για το λαμπραντόρ Cena

επιμέλεια: Μ. Φωτακόπουλος

Η Cena ένα μαύρο Λαμπραντόρ δέκα ετών έπασχε από  καρκίνο των οστών. Πριν από την λυτρωτική ευθανασία τιμήθηκε από τον  στρατό, την αστυνομία και τους πολίτες σε μια αποχαιρετιστήρια τελετή γεμάτη συγκίνηση..Για 8 χρόνια η Cena, υπηρέτησε μαζί με τον Jeff  DeYoung, στο Αμερικανικό πολεμικό ναυτικό.  Πρόσφατα, ο Jeff DeYoung κατάλαβε ότι η  Cena έπασχε από καρκίνο των οστών. Η ασθένεια της ήταν ανίατη και όσο περνούσε ο καιρός γινόταν όλο και πιο επώδυνη. Έτσι αποφασίστηκε η ευθανασία ώστε να τελειώσει η δοκιμασία του ζώου.

Η τελετή που οργανώθηκα προς τιμήν της περιελάμβανε την μεταφορά της με στρατιωτικό όχημα  ώστε να δοθεί η δυνατότητα αποχαιρετισμού από πλήθος κόσμοι πριν η Cena φτάσει στην τελευταία της κατοικία. Η θλίψη και συγκίνηση ήταν προφανής.

Το όχημα που ήταν διακοσμημένο με το όνομα και την σημαία ομάδας αντιμετώπισης του καρκίνου, μετέφερε την  Cena από την φρεγάτα USS LST 393 στην τελευταία της βόλτα πριν από την ευθανασία. Στην συνέχεια το άψυχο  σώμα  τοποθετήθηκε σε ένα φέρετρο καλυμμένο με την αμερικανική σημαία.

Ήταν μια τελετή στην οποία συμμετείχαν πολλοί φορείς: οι πεζοναύτες, η αστυνομία της πολιτείας του Μίσιγκαν,  οι πυροσβέστες, ο  σερίφης και  η αστυνομία της πόλης Muskegon, πολλοί κυνόφιλοι και πολίτες.