Συγκλονιστικό βίντεο! Κογιότ αρπάζει Κόκερ Σπάνιελ από αυλή!

Επιμέλεια: kynoclub.gr

Μια κάμερα ασφαλείας, στο Μπέρλινγκτον του Οντάριο,  ειδοποίησε τον ιδιοκτήτη κ Reid για την παραλίγο θανατηφόρα επίθεση ενός κογιότ στο κόκερ σπανιελ της οικογένειας. Ο κ. Reid, στις  6 Noεμβρίου, είδε από την οθόνη ασφαλείας την ώρα που βρισκόταν στην κουζίνα του σπιτιού ένα κογιότ να ορμά στην αυλή όπου ήταν δεμένος ο Χόλι, το Κόκερ Σπάνιελ της οικογένειας. Το πεινασμένο σαρκοφάγο άρπαξε τον σκύλο από τον λαιμό και τινάζοντας τον για να τον σκοτώσει προσπάθησε να τον σύρει μακριά από το σπίτι. . Όμως το λουρί που φορούσε ο σκύλος άντεξε τα κοφτερά δόντια του κογιότ και του έσωσε τη ζωή παρά τις βαθιές πληγές.

” Δεν είχα χρόνο να σκεφτώ τι πρέπει να κάνω΄΄ δήλωνε λίγο αργότερα ο κ. ” Reid  και συμπλήρωσε: ” Έτρεξα έξω από την πόρτα προς το σκυλί μου προσπαθώντας να προλάβω να το σώσω. . Τα παιδιά μου με ακολούθησαν  έξω από την πόρτα ουρλιάζοντας και κλαίγοντας. . Ο σκύλος , μόλις το άφησε το Μαγιότ έτρεξε ουρλιάζοντας προς τα παιδιά μου πνιγμένος στο αίμα. Είχε πολλαπλά βαθειά τραύματα αλλά τελικά επέζησε μετά από επείγουσα χειρουργική επέμβαση΄΄.

-Αξίζει να σημειωθεί ότι στην ίδια περιοχή είχαν προηγηθεί δυο ακόμα επιθέσεις κογιότ σε σκυλιά εκ των οποίων το ένα ήταν θανατηφόρο. Όμως ο μεγάλος φόβος των κατοίκων είναι η βάσιμη πιθανότητα το επόμενο θύμα να είναι κάποιο παιδί.  Η γυναίκα της οποίας ο σκύλος σκοτώθηκε είπε ότι τα παιδιά της είδαν ένα κογιότ την ώρα που περίμεναν το σχολικό λεωφορείο και αναγκάστηκαν να μπουν στο αυτοκίνητο ενός άγνωστου για να προφυλαχτούν. Οι αρχές, ως ένα μέσο προφύλαξης από τους επιδρομείς, συνιστούν στους κατοίκους να μην αφήνουν τρόφιμα έξω από το σπίτι τους και να αναφέρουν άμεσα την παρουσία των Κογιότ.

Πηγή: http://kynoclub.gr/