Συνελήφθη άνδρας που σκότωσε εσκεμμένα με το αυτοκίνητό του αδέσποτο σκύλο στο χωριό Κατακαλός στην Εύβοια

Με τη διαδικασία του αυτοφώρου συνελήφθη το Σάββατο 11 Νοεμβρίου 2017 ένας άνδρας, ο οποίος σύμφωνα με αυτόπτη μάρτυρα που είναι μέλος του Φιλοζωικού Σωματείου Κύμης – Αλιβερίου, σκότωσε σκόπιμα με το αυτοκίνητό του έναν αδέσποτο σκύλο στο χωριό Κατακαλός στην Εύβοια.

Σύμφωνα με την καταγγελία ο κατηγορούμενος αφού πρώτα χτύπησε εσκεμμένα το ζώο με το αυτοκίνητό του στη συνέχεια έβαλε όπισθεν και το παρέσυρε ξανά με αποτέλεσμα να το αποτελειώσει. Για την εκδίκαση της υπόθεσης αναμένεται να οριστεί δικάσιμος.

Σε ανακοίνωσή του το Φιλοζωικό Σωματείο Κύμης – Αλιβερίου αναφέρει τα ακόλουθα: «Το Σάββατο 11/11 στο χωριό Κατακαλού, ένας δημότης σκότωσε μπροστά στα μάτια μέλους του σωματείου μας ένα από τα αδέσποτα σκυλιά του Δήμου. Ο άνδρας χτύπησε το σκύλο με το αυτοκίνητο του όχι μόνο μία φορά αλλά και ξανά, κάνοντας μάλιστα όπισθεν για να ολοκληρώσει το έργο του. Ο σκυλάκος άφησε την τελευταία του πνοή στο αυτοκίνητο καθώς μεταφερόταν στο κτηνιατρείο. Αμέσως έγιναν όλες οι απαραίτητες ενέργειες και ο άνδρας συνελήφθη με τη διαδικασία του αυτοφώρου. Θα οριστεί δικάσιμος.

Λίγες μέρες νωρίτερα, άλλο αδέσποτο σκυλί του Δήμου στο ίδιο χωριό είχε βρεθεί πυροβολημένο, ευτυχώς σώθηκε δυστυχώς δεν υπήρχαν πρόθυμοι αυτόπτες μάρτυρες κι έτσι είχε γίνει απλά καταγραφή του περιστατικού στην αστυνομία. Θα πρέπει να γίνει κατανοητό οτι η κακοποίηση και δολοφονία ανυπεράσπιστων ζώων εκτός από ανήθικη είναι και ποινικά κολάσιμη. Τα αδέσποτα ζώα του Δήμου μας δεν φύτρωσαν. Ανεύθυνοι συμπολίτες μας τα δημιούργησαν. Είναι ευθύνη όλων μας να τα φροντίζουμε, έστω κι αν η φροντίδα περιορίζεται στο να μην τους κάνουμε κακό.

Ο σκυλάκος δεν έκανε τίποτε εκτός από το να υπάρχει, φροντιζόταν καθημερινά από εθελοντές του Σωματείου μας, ήταν εμβολιασμένος. Μην αφήνετε τέτοια περιστατικά να περνάνε ατιμώρητα, άνθρωποι βίαιοι προς τα ζώα συνήθως είναι βίαιοι και προς τους ανθρώπους. Βοηθήστε μας να τα βοηθήσουμε. Ας γίνουμε όλοι η φωνή τους».

Πηγή: https://istoriesadespoton.gr