Ταξίδεψε 500 χλμ για να υιοθετήσει τον ηλικιωμένο Κρόνο που παράτησε ο κτηνοτρόφος «ιδιοκτήτης» του!

Μέλος της οικογένειας της έκανε η Παρασκευή Οικονόμου τον αγαθό γίγαντα Κρόνο που εγκατέλειψε ο ανεύθυνος κτηνοτρόφος «ιδιοκτήτης» του σ’ ένα άδειο μαντρί σε ερημική περιοχή της Σκύδρας στο νομό Πέλλας, χωρίς φαγητό και νερό, διότι προφανώς λόγω μεγάλης ηλικίας δεν του ήταν πια χρήσιμος για τη φύλαξη του κοπαδιού του.

Ο Κρόνος που αντιμετωπίστηκε σαν να είναι αναλώσιμο εργαλείο, χωρίς ζωή, παρέμενε για μέρες στο σημείο όπου εγκαταλείφθηκε μέσα στο κρύο. Για καλή του τύχη ένας γεωργός που εκτελούσε γεωργικές εργασίες σε παρακείμενο αγρόκτημα είδε τον Κρόνο να φυλάει το άδειο μαντρί και του έδινε φαγητό και νερό όποτε ήταν εφικτό καθώς το σπίτι του απείχε πολλά χιλιόμετρα μακριά και του ήταν αδύνατον να τον φροντίζει καθημερινά.

Για τον Κρόνο ενημερώθηκε το φιλοζωικό σωματείο Δήμου Σκύδρας Στοργή, το οποίο απήφθυνε έκκληση για να βρεθεί ένα σπίτι φιλοξενίας για τον ηλικιωμένο Κρόνο καθώς δεν θα μπορούσε να επιβιώσει στη μέση του πουθενά. Φιλόζωος ανέλαβε την καθημερινή σίτιση του Κρόνου έως ότου βρεθεί μια έστω και προσωρινή λύση γι΄αυτό το πλάσμα.

Ανάμεσα στους ανθρώπους που ευαισθητοποιήθηκαν από την ιστορία του Κρόνου ήταν και η κα Παρασκευή Οικονόμου η οποία χθες ταξίδεψε οδικός από την Αθήνα στη Σκύδρα, διανύοντας μια απόσταση σχεδόν 500 χιλιομέτρων, για να παραλάβει τον Κρόνο και να τον κάνει ισότιμο μέλος στην οικογένεια της.
Μιλώντας στις “Ιστορίες Αδέσποτων” η κα Παρασκευή Οικονόμου ανέφερε ότι μόλις είδε τον Κρόνο στη σχετική ανάρτηση του φιλοζωικού σωματείου Δήμου Σκύδρας Στοργή, τον ερωτεύτηκε. Πριν από μερικές μέρες ο δικός της σκυλάκος έφυγε στον ύπνο του από ανακοπή καρδιάς. Δεν άντεχε, όπως είπε, να σκέφτεται τον Κρόνο ολομόναχο στο βουνό. «Πήρα τ’ αμάξι και πήγα στη Σκύδρα. Με πλησίασε και μου έδειξε αμέσως εμπιστοσύνη. Ακούμπησε το κεφάλι του στα πόδια μου και τότε κατάλαβα ότι τον κέρδισα. Ο Κρόνος είναι ένα μάτσο κόκκαλα και γεμάτος τζίβες. Είναι ακόμα ζαλισμένος, αλλά σύντομα θα συνέλθει και θα γίνει ένας κούκλος» επεσήμανε η κα Οικονόμου στις “Ιστορίες Αδέσποτων”.

Το φιλοζωικό σωματείο Δήμου Σκύδρας Στοργή αναφέρει: «Ευχαριστούμε θερμά την Παρασκευή Οικονόμου για τη μεγαλοψυχία της. Επίσης θέλουμε να ευχαριστήσουμε τους εθελοντές του καταφυγίου Έδεσσας, Κατερίνα Ζοδρού και Βασίλη Γιαννακέρη, για την πολύτιμη βοήθειά τους, ώστε να μπορέσουμε να χειριστούμε ένα τέτοιο ζώο. Τέλος το πιο μεγάλο ευχαριστώ είναι στο μικρό μας φίλο Δημήτρη Ζεϊμπέκη, που ενδιαφέρθηκε για τον αγαθό γίγαντα, μας ειδοποίησε και τον τάιζε όλες αυτές τις ημέρες. Όσο υπάρχουν τέτοιοι άνθρωποι υπάρχει και ελπίδα για τους μικρούς τετράποδους φίλους μας».

Πηγή: http://istoriesadespoton.gr/