Τιμή και δόξα στον συνάδελφο πριν την ευθανασία!

Επιμέλεια: kynology.gr

Δεκάδες άνδρες της αστυνομίας  του New Jersey των  ΗΠΑ σε μια επίσημη τελετή τιμούν με ένα τελευταίο αντίο τον συνάδελφό τους, ένα σκύλο της υπηρεσίας, λίγο πριν την ευθανασία του εξ αιτίας μιας ανίατης ασθένειας.

Δεκάδες αστυνομικοί ήταν στην πλευρά του δρόμου που οδηγεί στο κτηνιατρικό νοσοκομείο στο Woolwich, για να αποχαιρετήσουν τον εννιάχρονο  Γερμανικό  Ποιμενικό και να τον τιμήσουν για μια ένδοξη υπηρεσία έξι χρόνων. Σύμφωνα με την εφημερίδα  “Daily Mail” πηγή της αστυνομίες  δήλωσε ότι ο σκύλος από την  πρόσληψή του, το 2007, βοήθησε στη σύλληψη 152 ανθρώπων, εγκλώβισε  τρεις ύποπτους, εξουδετέρωσε τρείς οπλοφόρους, …κατέσχεσε (!)47.000 δολάρια  ενώ έσωσε πολλές φορές την ζωή πολιτών και αστυνομικών που κινδύνευαν μέχρι την συνταξιοδότησή του, το   2013 λόγω προβλημάτων υγείας.

Τους τελευταίους μήνες  η υγεία του άρχισε να επιδεινώνεται και οι ΄΄συνάδελφοί΄΄ του  συγκέντρωσαν 13.000 δολάρια για να τον θεραπεύσουν.  Όμως  η κατάσταση της υγείας του ήταν μη αναστρέψιμη οπότε η αστυνομία αναγκάστηκε να λάβει την “δύσκολη απόφαση” να τερματίσει τη ζωή του.