Τι ταΐζεις το σκύλο σου και σε ποια ποσότητα;

Επιμέλεια:kynology.gr

Ως υπεύθυνος κυνόφιλος ελέγχω την ποσότητα, που αναγράφεται πάνω στη συσκευασία της τροφής καθώς και τα συστατικά και  ταΐζω ανάλογα με τις ανάγκες του σκύλου μου.

Η ποσότητα τροφής εξαρτάται από τους σκύλους, την ηλικία και τα επίπεδα ενέργειάς τους. Ποικίλει από μερικά για το Τσιουάουα έως …πολλά γραμμάρια  για μεγαλόσωμες φυλές, όπως ο Γερμανικός Μολοσσός και τα Μαστίφ.   Όσο πιο περιεκτική είναι η τροφή τόσο λιγότερη ποσότητα απαιτείται. Οι περισσότερες συσκευασίες τροφών για σκύλους έχουν πίνακες βάρους που ταιριάζουν το βάρος του σκύλου σας με την απαιτούμενη ημερήσια ποσότητα  τροφής.  Θα πρέπει πάντως, να μπορείτε να πιάνετε τα πλευρά του σκύλου σας. Αν όχι, τότε ήρθε η ώρα της δίαιτας. Αν τα πλευρά φαίνονται με το μάτι ( με εξαίρεση ορισμένες φυλές όπως το Γκρέϋχάουντ, που τείνουν να δείχνουν υποσιτισμένα λόγω γενετικής κατασκευής), δώστε στο σκύλο σας περισσότερη τροφή..

Μην ξεχνάτε ότι δεν συνιστάται  να ταΐζετε το σκύλο σας με ανθρώπινη τροφή μια και δεν  καλύπτει  όλες τις  θρεπτικές ανάγκες του σκύλου.