Το παιδί σας πρέπει να έχει κατοικίδιο!

TOY ΔΡΟΣ ΝΙΚΟΥ ΜΑΡΚΙΔΗ*

Για δεκαετίες τώρα, η συζήτηση συνεχίζεται – είναι καλό ή όχι για τα παιδιά να μεγαλώνουν με κατοικίδια ζώα;

Δείτε 5 λόγους για τους οποίους το παιδί σας θα πρέπει να έχει ένα κατοικίδιο:

1. Ευθύνη

Τα παιδιά με κατοικίδια  αναπτύσσουν το αίσθημα της ευθύνης και της μέριμνας για τους άλλους νωρίς στη ζωή αφού τα κατοικίδια χρειάζονται φροντίδα και προσοχή όλη την ώρα. Μαθαίνοντας πώς να είναι υπεύθυνα για ένα άλλο πλάσμα θα τους ωθήσει να φροντίζουν καλύτερα τον ίδιο τον εαυτό τους.paidi12. Αυτοπεποίθηση

Όταν τα παιδιά πετυχαίνουν στο μεγάλωμα του κατοικίδιου τους, αισθάνονται καλά για τον εαυτό τους. Με τη σειρά, αυτό αυξάνει την αυτοεκτίμηση και έχουν ένα αέρα σιγουριάς για τον εαυτό τους.

3. Λιγότερο επιρρεπή σε αλλεργίες και άσθμα

Μελέτες έχουν δείξει ότι τα παιδιά που μεγαλώνουν με κατοικίδια ζώα είναι λιγότερο επιρρεπή να αναπτύξουν αλλεργίες και άσθμα. Όταν εκτεθούν στο τρίχωμα κατοικίδιων ζώων και σε άλλα αλλεργιογόνα από μικρά, έχουν την τάση να αναπτύσσουν ισχυρότερο ανοσοποιητικό σύστημα.

4. Άσκηση και παιχνίδι

Τα κατοικίδια, κυρίως  τα σκυλιά, χρειάζονται άσκηση και παιχνίδι. Οι δραστηριότητες που τα παιδιά συμμετέχουν με τα κατοικίδια τους είναι συνήθως φυσικές.

5. Ηρεμία

Τα κατοικίδια τείνουν να επιφέρουν μια αίσθηση ηρεμίας στα παιδιά. Μερικά παιδιά είναι πιο χαλαρά περιτριγυρισμένα από κατοικίδια παρά από άλλους ανθρώπους. Όπως και οι ενήλικες, τα παιδιά στρέφονται προς τα κατοικίδια  τους όταν αισθάνονται θλιμμένα, θυμωμένα, ή αναστατωμένα.

Μα πάνω απ’ όλα…

Τα παιδιά σας θα ζήσουν τα παιδικά τους χρόνια με τους καλύτερους φίλους – τα ζώα!

*Ass Prof Dr med Νίκος Μακρίδης  MD,PhD, Ειδικός Παιδίατρος

Διδάκτωρ πανεπιστημίου Βιέννης – Αυστρίας, Επίκουρος Καθηγητής Παιδιατρικής, Παιδιατρικής Αιματολογίας, Παιδιατρικής Ογκολογίας St. George’s University of London Medical School, Πανεπιστήμιο Λευκωσίας

http://drmakrides.blogspot.com.cy

drmakrides@cablenet.com.cy

Πηγή: http://www.ygeia-news.com/