Τρία πουλάκια κάθονταν…

Βάλια Μπαζού

Οι σκύλοι καταστρέφουν τα ευαίσθητα οικοσυστήματα, οι γάτες ευθύνονται για την εξαφάνιση των ειδών, η θερμοκρασία του πλανήτη ανεβαίνει εξαιτίας όσων τρώνε υγιεινά  και η κλιματική αλλαγή οδηγεί τις γυναίκες στην πορνεία!
Μάλλον έχουμε προβληματάκι με αυτές τις επιστημονικές διαπιστώσεις τις οποίες εάν ασπαστούμε χωρίς δεύτερη σκέψη τότε θα πρέπει να ξεχάσουμε κι αυτά που ξέρουμε.
Και πρόκειται για επιστημονικές μελέτες που είδαν το φως της δημοσιότητας τους τελευταίους μήνες αποδεικνύοντας επί της ουσίας ότι ο πιο εύκολος τρόπος για να πετάξει κάποιος τη μπάλα στην εξέδρα είναι να κάνει μια μελέτη εξετάζοντας την υποπερίπτωση της υποπερίπτωσης, κάνοντας άλματα λογικής στο κενό. Και βεβαίως ότι τελικά η πολύ εξειδίκευση οδηγεί  στο να γνωρίζουμε τα πάντα γύρω από το τίποτα.

Για όλα φταίνε οι σκύλοι

Και μάλιστα οι αδέσποτοι και όχι εκείνοι που έχουν κηδεμόνες. Πρόκειται για έρευνα του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης η οποία δημοσιεύθηκε στην  επιθεώρηση Βiological Conservation και υποστηρίζει ότι τα αδέσποτα σκυλιά που ζουν εκτός αστικών περιοχών είναι επικίνδυνα για τα ευαίσθητα οικοσυστήματα.  Ως παράδειγμα, μεταξύ άλλων, στη μελέτη αναφέρεται ότι το 2006, μια αγέλη 12 αδέσποτων σκυλιών ένα απειλούμενο είδος βατράχου στο μικρό νησί Βίουα των Φίτζι.
Συν τοις άλλοις τα αδέσποτα σκυλιά λόγω λύσσας απειλούν με εξαφάνιση διάφορα είδη της άγριας πανίδας, όπως τον λύκο της Αιθιοπίας.

Για όλα φταίνε οι γάτες

Φυσικά οι αδέσποτες! Η μελέτη έγινε στις ΗΠΑ από ερευνητές του Smithsonian και δημοσιεύθηκε στην επιθεώρηση Nature Communications. Σύμφωνα με τα συμπεράσματά τους,  οι γάτες σκοτώνουν κάθε χρόνο 3,7 εκατομμύρια πτηνά και περίπου 20,7 εκατομμύρια ποντίκια και μικρά θηλαστικά.
Μάλιστα, οι επιστήμονες χωρίς δεύτερη σκέψη υποστήριξαν ότι οι γάτες αποτελούν μεγαλύτερη απειλή ακόμα και από τα φυτοφάρμακα!

Κλιματική αλλαγή και πορνεία

Η συνταρακτική αποκάλυψη ότι η κλιματική αλλαγή οδηγεί τις γυναίκες στην πορνεία έγινε από ομάδα Δημοκρατικών Γερουσιαστών η οποία παρουσίασε σχετικό ψήφισμα στο Κογκρέσο. Σύμφωνα με το σκεπτικό που ανέπτυξαν,   οι κλιματικές αλλαγές αναγκάζουν τις γυναίκες να καταφύγουν στην πορνεία ώστε να αντιμετωπίσουν τη φτώχεια και  για ζητούν από τον Ομπάμα ειδικό σχέδιο δράσης που θα απευθύνεται στις γυναίκες και θα τις βοηθά να αναπτύξουν αντιστάσεις και να προσαρμοστούν στις κλιματικές αλλαγές!
Στο σχετικό ψήφισμα άγνωστο είναι εάν γίνεται αναφορά στην ανάγκη οι ΗΠΑ, από τους μεγαλύτερους ρυπαντές του πλανήτη, να μειώσουν τις εκπομπές των αερίων του θερμοκηπίου…

Ο «δολοφόνος» με το μαρούλι

Την αποκάλυψη έκαναν Γάλλοι επιστήμονες και δημοσιεύθηκε στο περιοδικό  American Journal of Clinical Nutrition. Σύμφωνα με την έρευνά τους όσοι ακολουθούν τις επιταγές της υγιεινής διατροφής όσοι δηλαδή τρώνε πολλά  φρούτα και λαχανικά ευθύνονται για την αύξηση της μέσης θερμοκρασίας του πλανήτη, το λιώσιμο των πάγων και τις καταστροφικές πλημμύρες που θα επιφέρει.
Οι επιστήμονες υποστηρίζουν ότι όσοι τρώνε πολλά φρούτα και λαχανικά κάνουν καλό στην υγεία τους και κακό στο περιβάλλον αφού αυξάνονται οι εκπομπές των αερίων του θερμοκηπίου!
Είναι χαρακτηριστικό ότι η επικεφαλής ερευνήτρια Ινστιτούτο Έρευνας σε ζητήματα Αγρονομίας της Μασσαλίας Nicole Darmon υποστήριξε ότι οι εκπομπές είναι μεγάλες γιατί όποιος τρώει υγιεινά πρέπει να φάει πολλά φρούτα και λαχανικά με αποτέλεσμα το ανθρακικό αποτύπωμα να μεγαλώνει!